„10 éve könyörgök a férjemnek, hogy végezze el a házimunkát – most ultimátumot adok neki”

Egy nő, aki megelégelte, hogy könyörögnie kell a férjének a házimunka elvégzéséért, elhatározta, hogy ultimátumot ad neki, és ha a férfi ebből sem ért, fontolóra veszi, hogy véget vet a kapcsolatuknak.

A nő a Mumsnet fórumon számolt be kapcsolati problémáiról, és elárulta, hogy 10 év után úgy érzi, végleg elfogyott a türelme – írja a Mirror.co.uk.

„Minden létező módon próbáltam megkérni. Kiabáltam és üvöltöztem dühömben, sírva fakadtam, csendesen és nyugodtan kértem, érvekkel támasztottam alá, miért kellene egyenlően megosztanunk a munkát (mindezt persze különböző alkalmakkal)” – írta a nő.

„Minden alkalommal beleegyezett, hogy több házimunkát vállal. Aztán még az addiginál is kevesebbet végez el. Ha most felhozom a témát, úgy viselkedik, mintha valami jelentéktelen dolog miatt nyaggatnám vagy egy lényegtelen apróság miatt hisztiznék. Mostanra elfogyott a türelmem” – folytatta.

Elmondása szerint azt fontolgatja, hogy ultimátumot ad a férjének, és kíváncsi volt a fórum felhasználóinak véleményére ezzel kapcsolatban. „Csak hagyd el, vagy ő fog elhagyni. Mit vársz, mit fog változni 10 év után?” – írta az egyik hozzászóló, mire a nő így válaszolt:

„Igen, attól tartok, valószínűleg igazad van. Olyan ostobaságnak tűnik, hogy véget vessünk egy házasságnak emiatt, de eléggé elviselhetetlen.”

Több válaszadó is megnyugtatta a nőt, hogy egyáltalán nem ésszerűtlen a kérése, és teljes mértékben megértik, mit érez. „Nem, egyáltalán nem ésszerűtlen ultimátumot adni, de kétlem, hogy ez bármin is változtatna, ha már 10 éve hiába kérleled” – írta egy felhasználó, egy másik pedig hozzátette:

„Nem azért akarsz véget vetni a házasságnak, mert nem végzi el a házimunkát. Azért vetsz véget neki, mert nem tisztel téged, és örül neki, hogy te robotolsz, mert így több szabadideje van. Az egyáltalán nem érdekli, hogy az ő szabadideje a te károdra van.”

Mások azt javasolták a nőnek, hogy egyszerűen ne végezze el azt a házimunkát, amit a férjének kellene, de azt mondta, ezt már korábban is megpróbálta, és nem ért el vele eredményt.

„Hacsak nem akarok disznóólban élni, nekem kell megcsinálnom” – írta a nő, majd elmagyarázta, hogy a férje néhány feladatot ugyan hajlandó elvégezni, de koránt sem annyit, hogy a munkamegosztás igazságos legyen.

„Nem teljesen haszontalan, minden második héten főz és bevásárol, ebédet készít a kisbabánknak (de a mosatlant otthagyja) és elviszi a kisfiunkat óvodába. De úgy tűnik, allergiás mindenféle takarításra. És nem kérek sokat, csak az alapvető higiéniát” – írta az elkeseredett anyuka.