10 fájó igazság, amiről az emberek nem szívesen vesznek tudomást

Az amerikai író és üzletember, Julien Smith szentül hiszi, hogy a világ legfőbb vezetőinek érdeke, hogy minél hülyébbek legyenek az emberek – hiszen így könnyebb kezelni őket. Még ha különös figyelmet is fordítunk az önképzésre, akkor is vannak olyan dolgok, melyeket egyszerűen nem vagyunk hajlandóak elfogadni, noha a szívünkben legbelül tudjuk, hogy ez az igazság. Épp úgy, mint a most következő 10 kőkemény és néha egyenesen fájdalmas igazság esetében, melyeket minél hamarabb megértünk és elfogadunk, annál boldogabb és élvezetesebb életet élhetünk.

Legtöbbször nem is gondolnánk, de az agyunk bizony gonosz tréfát űz velünk: összekeveri és kiszínezi a múltban történt eseményekkel kapcsolatos emlékeinket. Nem arról van szó persze, hogy esetleg elfelejtenénk magát a múltban történt eseményt, de az agyunk kiszínezi annak részleteit, például annak helyszínével kapcsolatos részleteit.

Egyesek élete sokkal nehezebb, mint másoké. Van, aki szegénységbe születik és az iskolát is ott kell hagynia azért, hogy pénzt keressen a megélhetésre, míg mások gazdag családba születnek és már egészen fiatalkorukban garantált számukra a siker. Nyilván nem fair ez az egész, ám nincs mit tenni ellene: egyszerűen el kell fogadnunk ezt a tényt.

Várni a szőke herceget fehér lovon? Szépen hangzik, de megvan az esélye annak, hogy egyedül vénülsz meg. Csak Te segíthetsz magadon. Először magadat kell megszeretned és csak utána várni, hogy a világ is megszeressen.

Még ha egy jóképű, intelligens, tanult ember is vagy – ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden ajtó tárva-nyitva lesz előtted. A sikeres emberek tudják jól, hogy két lehetőség van: ülsz otthon és másokat okolva sajnáltatod magad, vagy felállsz és azt mondod, hogy igen…teszek azért, hogy jobb sikeresebb legyek.

Minden hét 168 órából áll – ami nagyon sok idő. Albert Einstein bebizonyította, hogy az idő nem állandó, és napjainkban már a modern tudósok is egyetértenek vele. Cseréld fel a gondolataidat: a „nincs rá időm” helyett egyszerűen mondd azt, hogy „ez nem fontos számomra”.

Ha nem sportolsz, egészségtelenül étkezel – akkor egyértelmű, hogy az egészséged nem fontos számodra.

Ha nem segítesz a feleségednek takarítani, nem mész el vele szórakozni– akkor nyilvánvaló, hogy a házasságod sem fontos számodra.

A kőkemény igazság az, hogy mindenre van időnk, amire szeretnénk.

Az életed sosem lesz ,,tökéletes”.

Nincs előre meghatározott idő arra, hogy mikor is kéne megházasodni, munkát váltani vagy épp gyereket vállalni. Az örökkévalóságig várhatsz egy mágikus csengőre, ami csilingel majd neked ha elérkezett az idő, hogy kilépj a komfortzónádból.

Ha nem vigyázol, a végén elszalasztasz minden lehetőséget és hoppon maradsz. Lehet, hogy nem lesz a legjobb döntés, amit meghozol, de legalább igenis tettél azért, hogy változtass, ergo akarsz változtatni. Ha esetleg nem is úgy sül el a terved, ahogy szeretnéd, aggodalomra semmi ok: majd a következő lépéseddel helyrehozod!

Lehet annyira elfoglalt valaki, hogy a harmincadik üzenetünkre sem válaszol? Valószínűleg nem, az ok sokkal inkább az, hogy egyszerűen csak nem akar nekünk válaszolni. Majd ha lesz ideje reagál…vagy nem. Ha akar, úgyis megteszi. Minél kevesebbet aggódsz az ilyesmin, annál boldogabb életet élhetsz és annál több időd jut a fontosabb dolgokra.

Lehetsz Te bármilyen kedves és aranyos, akkor is lesznek olyanok, akiknek egyszerűen nem leszel szimpatikus még akkor sem, ha esetleg nem is adtál okot minderre. De lehetnél akár egy híres-neves Victoria Secret modell is -mindig lesznek olyanok, valakiknek nem tetszel és akik nem kedvelnek majd.

Az élet nem igazságos.

Nem mindig leszel megdicsérve a kemény munkádért. Hiába vagy te egy törődő-kedves ember, attól még lehet, hogy a pasid vagy a barátnőd simán faképnél hagy vagy átver és egyáltalán nem biztos, hogy megbűnhődik majd azért, amit veled tett. Ez nem azt jelenti, hogy az élet gonosz. Egyszerűen csak van, hogy így jön ki a lépés – ezt meg kell tanulni elfogadni.

Na, ne rögtön az öngyilkosságra tessék gondolni, hiszen az eléggé szélsőséges és ritka eset, ám nincs olyan ember a Földön, aki ne pusztítaná vagy sodorná magát veszélybe nap mint nap. Dohányzás, alkoholfogyasztás, túlzásba vitt munka vagy épp a közlekedési szabályok megsértése – ezek mind-mind olyan dolgok, melyek ugyan nem azonnal, de hosszútávon bizony komoly hatással lehetnek az életünkre.