102 évesen is dolgozik az ausztrál férfi, esze ágában sincs nyugdíjba vonulni

Egy 102 éves második világháborús veterán, aki nem hajlandó nyugdíjba vonulni, bebizonyította, hogy soha nem késő karriert váltani.

Phil Hodgson élete nagy részében fodrászként és üzletkötőként dolgozott, a második világháborúban pedig Ausztráliáért harcolt.

Úgy döntött azonban, hogy elhalasztja a nyugdíjazását, hogy felfedezze a famegmunkálás iránti szenvedélyét, és több mint 15 éve gyermekjátékokat készít és javít.

A százéves férfi apró székeket, asztalokat és babaházakat épít kollégáival együtt a Sydney déli részén található Sutherland Shire Toy Restoration Centre-ben.

Phil Hodgson 79 éves fia úgy döntött, hogy annak ellenére nyugdíjba vonul, hogy apja több színes karrier után sem hajlandó szögre akasztani a szerszámait.

Phil Hodgson szeretett felesége, Nancy öt évvel ezelőtt meghalt, a férfi most egyedül él.

Phil Hodgsonnak esze ágában sincs nyugdíjba vonulni

“Mi mást tennék? Te mit tennél? Egész biztosan nem néznék tévét” – mondta Hodgson az A Current Affairnek.

A 102 éves férfi 1934-ben kezdett el először borbélyként dolgozni, majd üzletkötőként próbált szerencsét. Amikor karrierjét megszakította a második világháború, néhány évig szolgált, majd a 60-as éveiben rövid nyugdíjas éveket töltött.

Apró bútorait “egy kis szórakozásként” írja le, főnöke, Wendy pedig figyelmezteti, hogy a veterán nem mehet nyugdíjba anélkül, hogy ne találna utódot.

Hodgson szakszerűen készít apró faágyakat, székeket, vécéket, sőt még ruhafogasokat is a gyerekek babaházainak berendezéséhez.

Az üzletből származó nyereséget jótékonysági célokra ajánlják fel, és a boltot szinte kizárólag az idős alkalmazottak működtetik. A restaurátorközpont 2021-ben 27.000 dollárt adományozott a helyi közösségnek.

Amikor arról kérdezik, hogy élvezi-e az életét, a veterán határozottan válaszol.

“Ó igen, élvezem, minden nap” – mondta Phil Hodgson. “Nincs panaszom”.