12 alapvető autós trükk, amiért hálás leszel

A statisztikák szerint világszerte körülbelül 1,5 milliárd autó van regisztrálva, ami hatalmas szám. És minden autónak megvannak a maga igényei és problémái, amelyek megoldása a tulajdonos feladata. Ez lehet valami rettentően egyszerű, vagy potenciálisan veszélyes is. Nagyon óvatosnak kell lennie, és meg kell tennie minden szükséges óvintézkedést.

1. Állítsd be megfelelően az oldalsó tükröket.

A biztonság mindig elsőbbséget élvez. A szakértők által folyamatosan hangsúlyozott pontok egyike a tükrök ellenőrzése. Az oldalsó tükröket helyesen kell beállítani, mielőtt elindulsz. Ezek segítenek abban, hogy láthasd, mi van mögötted.

2. Használj fogkrémet a fényszórók tisztításához.

A fogkrém jót tesz a fogaknak, mert csiszoló részecskéket tartalmaz, és ezek segíthetnek a fényszórók szennyeződésén is. Tegyél egy kis pasztát egy szivacsra, és körkörös mozdulatokkal töröld át a lámpákat.

3. Az üvegen lévő repedésekre használj ragtapasz.

Talán hallottál már arról, hogy a lányok harisnyáinak szakadásának megakadályozására egy életmentő módszer, ha körömlakkot kensz rá? Ez azonban nem segít a szélvédő javításán, és lehet, hogy csak megnehezíti vagy akár lehetetlenné teszi azt. Ha valóban segíteni szeretnél az autón, rakj egy sebtapaszt a repedésre. Nem, nem viccelünk. Ez egy ideiglenes intézkedés, de jó megoldás.

4. Tartsd fóliában a kulcsokat.

Ha például az autó egy magánház garázsában vagy egy többemeletes épület ablakai alatt parkol, akkor a rádiós eszközön keresztül a kulcsokhoz is hozzá lehet férni. A tolvajok könnyen befoghatják a jelet, és az autó tulajdonosa semmit sem vesz észre. A szakértők szerint ahhoz, hogy megvédd a kulcsokat a „relé” támadásoktól, valami fémből készült tárgyat kell használnia, mivel a fém blokkolja a jeleket.

5. Olaj a műszerfal tisztításához.

Tegyél egy kis olívaolajat egy rongydarabra, és dörzsöld be vele a műszerfalat. Úgy fog ragyogni, mintha most vetted volna! Nehéz elhinni, hogy nincs szükséged semmilyen speciális tisztítószerre, csak arra, ami már van a konyhában.

6. Mindig a jobb kezeddel nyisd ki a vezetőajtót.

Az egyik legelső dolog, amit az autós oktatók megtanítanak, az a vezetőajtó kinyitása. Ehhez pedig a legjobb, ha a jobb karodat használod. Ez ugyanis segít kontrollálni a használt erőt, és így nem tudod túl hirtelen kinyitni az ajtót.

7. Slime a törmelék és a por felszedésére.

Ha nem akarsz minden apró rést kiporszívózni, csak fogd a nyálkát, és tedd a legszűkebb zugokba.

8. Így tartsd készen a szélvédőt a télen.

A téli hónapokban, és különösen, ha nagy havazás van, jég képződhet az autó ablakain. Ez azt jelenti, hogy a szélvédők még mindig az üveghez tapadhatnak, és nem mozognak, amikor szükség lenne rájuk. Egy klassz trükk, ha mindkét szélvédőre zoknit teszünk, hogy könnyebben leváljanak az üvegről.

9. A szóda segít a kellemetlen szagok ellen.

A szódabikarbóna univerzális. Vízzel együtt megtisztítja a foltokat. Ha pedig az ülésekre fújod, a kellemetlen szagokat is eltávolítja.

10. Szélvédőmosó folyadék helyett használj szövetlágyítót.

Sokkal hatékonyabb, mint a szélvédőmosó folyadék, mert az üveget egy láthatatlan filmréteg borítja, és a szennyeződés csak lecsúszik rajta. Száraz időben a por nem tapad rá. A recept egyszerű: kb. 50 ml lágyítószer 4 liter desztillált vízzel. Keverd össze, és öntsd az autó rendszerébe, vagy fújd közvetlenül az ablakokra.

11. Hosszabbítsa meg az autó napellenzőit.

A napellenző alapvető autós eszköz, de néha túl rövidnek bizonyul a sofőrök számára. Ezt a problémát könnyen megoldhatod, ha felhasználsz néhány darab papírt, ami esetleg van az autóban plusz néhány gemkapcsot. Ahogy a fenti képen is láthatod, szuper egyszerű, és néhány másodperc alatt elvégezhető.

12. Használj tépőzárat, hogy megakadályozd a szőnyegek csúszását.

Nagyon bosszantó, amikor a szőnyegek folyton elcsúsznak a lábad alatt. Vegyél ruhákhoz való tépőzárat, fordítsd meg a szőnyeget, és ragaszd le.