2 év otthontanulás után főiskolai diplomát szerzett a 13 éves fiú

Két év középiskolai tanterv alapján végzett otthontanulás után a 13 éves Elliott Tanner főiskolai diplomát szerzett 93%-os érettségi átlaggal. Jelenleg a Minnesotai Egyetem doktorandusza, és minden álma az, hogy professzor legyen.

“Az életkor csak egy szám. Két év alatt Elliott annyi tudást szívott magába, hogy teljes mértékben megfelelt az egyetemi elvárásoknak. Nagyon büszkék vagyunk rá. Mindig is tudtuk, hogy különleges képességei vannak” – mondta Elliott édesanyja, Michelle a The Epoch Times-nak.

A 13 éves fiú már kétéves korában tudott olvasni, és teljesen magától tanulta meg a betűket. Háromévesen már írt, és az összeadás, szorzás, osztás is nagyon jól ment neki.

2 év otthontanulás után főiskolai diplomát szerzett a 13 éves fiú
Fotó: Michelle Robb Tanner

Elliott az óvodában tökéletesen elsajátította a spanyol nyelvet, majd 6 éves korában hivatalos otthontanuló lett. Imádta a fizikát, a kémiát és a számítógépes kódolás szakágazatot, éppen ezért a szülei számos híres oktatóval felvették a kapcsolatot, hogy Elliott minél jobban el tudjon mélyedni ezekben a témákban.

A középiskolai algebra és geometria vizsgát 7 évesen fejezte be, a trigonometriát 8 évesen végezte, és kilencedik születésnapja után három héttel beiratkozott a főiskolába a számítástechnikai órákra, 11 éves korában, pedig a járvány idején szerzett egyetemi diplomát matematikából.

“13 éves kora előtt mindig én vittem az egyetemre, és amíg az órái voltak, egy kávézóban ültem. Miután betöltötte a 13-at már teljesen önálló lett. Egész nap órái vannak, de eljár a fizika- és matekklubba is, ahol a hozzá hasonló érdeklődésű személyekkel találkozhat. Elliott számára egyáltalán nem megterhelő az egyetem” – mesélte a fiú édesapja, Patrik.

2 év otthontanulás után főiskolai diplomát szerzett a 13 éves fiú
Fotó: Michelle Robb Tanner

Elliott másik kedvenc időtöltése a virtuális valóság-játékok, itt barátkozott össze a “Young Sheldon” című tévéműsor színészével, Iain Armitage-szel. Elliott imádja a Minecraftot, a Dungeons and Dragons-t, a társasjátékokat, és szeret a vidámparkban lógni a barátaival.

“Sokan azt mondják, hogy elvettük a gyerekkorát. Azt azonban ne felejtsük el, hogy ez teljes mértékben az ő választása volt. Rendszeresen játszik a kortársaival, de közben a szintjének megfelelő oktatásban van része” – mesélte Michelle.

Elliott minden álma, hogy fizikaprofesszor lehessen, jelenleg egy nagyenergiájú részecskekutatásban vesz részt.

Michelle-nek és Patriknak nincsenek különösebb elvárásai Elliottal szemben, a legfontosabb nevelési elvet követik: “azt tedd, ami boldoggá tesz!”

“Senkinek sem tartozik magyarázattal, csupán önmagához kell hű legyen. Ha holnap úgy dönt, hogy teljesen meg akarja változtatni az irányt, akkor támogatjuk, hogy az tegye, ami boldoggá teszi” – mondták a szülők.