2 varázslatos gyógynövény: csökkentik a vércukor szintjét, a hasra és derékra felrakódó zsírt

A diabétesz napjainkra a leggyakoribb anyagcsere betegség, amely napjainkra a fejlett világon népbetegségnek számít, sajnos több száz millió ember érintett. A WHO adatai szerint a betegek száma az elmúlt 40 évben több mint négyszeresére nőtt.

A modern életmód sajnos kevesebb mozgást, és kevesebb természetes forrásból származó ételt hoz magával, annál több viszont a feldolgozott, valamint a finomított élelmiszer.

A nem megfelelő táplálkozás, egyes (elsősorban a D) vitaminok tartósan alacsony szintje és a mozgás hiánya, különösen genetikai hajlam megléte esetén akár már negyven éves kor felett elvezethet a cukorbetegséget megelőző állapothoz, az inzulinrezisztenciához, amely hasi elhízással párosul.

Most gondoljunk csak kicsit az olasz konyhára. Rendkívül sok liszt tartalmú ételt fogyasztanak, mint amilyenek a tészták vagy a pizza. Azonban mégis sokáig élnek és nem híznak el idő előtt. Mi lehet ennek a titka? A liszt tartalmú termékek következtében megemelkedett vércukorszint ellensúlyozására számos fűszer és rengeteg zöldség szolgál az olasz nemzeti konyhában!

Létezik két olyan, az olasz konyhában gyakran használt fűszernövény, az oregánó és a rozmaring, amelyek segítenek csökkenteni a fentiekben leírt, nem túl kellemes állapot kialakulásának kockázatát.

ROZMARING. KÉP: PIXABAY.COM

OREGANO. KÉP: PIXABAY.COM

Ezek a növények dipeptidyl peptidase IV enzimet tartalmaznak, amely elősegíti a szervezetben az inzulin termelését. Éppen ezért ajánlatos azokat rendszeresen, és lehetőleg frissen fogyasztani.