3 tipp, hogyan tedd magad boldogabb emberré

Ha szereted és boldoggá tudod tenni önmagad, az lehet az alapja annak is, hogy a párkapcsolatodban is boldog legyél.

1. Tedd fel a kérdést – „Mit szeretnék ma csinálni?” – egyszerű kérdés, de vajon hányszor tesszük fel magunknak? Többségünk szinte soha. Ehelyett inkább abban élünk, abba gubódzunk bele, amit „meg kell tennünk ma”. Pedig ha megfogalmazod magadban, mit szeretnél – lehet az egy különleges forrócsoki vagy egy új könyv –, az segíthet eljutni a vágyaid megéléséig, amitől hosszú távon boldogabb emberré válhatsz.

2. Énidő – Ugye, neked is szükséged van egy kis időre néha, amikor magadban lehetsz a gondolataiddal, a hobbidnak élhetsz, vagy egyszerűen csak pihenhetsz? Az énidőt még a mai napig sem tartja mindenki fontosnak, pedig lényeges szerepet játszhat a boldogságodban!

3. Értékeld a jelent – Mi, emberek a természetünknél fogva mindig többet, jobbat, nagyobbat szeretnénk mindenből, mint amink van. Mégis mire jó ez? Minek nagyobb tévé, kocsi, ház, újabb telefon, a századik pár új cipő vagy a huszadik virágos ruha? Lépj most egyet hátra, és gondolatban nézz rá kívülállóként az életedre. Ugye, hogy máris mindened megvan, sőt, még annál is több, mint amire igazából szükséged lehet? Légy hálás, és tanulj meg a jelenben élni (ehhez számos meditációs és egyéb technikát hívhatsz segítségül, keress rá a neten). Örülj annak, amid van, és mutasd ki a szeretteid felé is, mennyire fontosak neked. Ez nemcsak téged fog boldogabb emberré tenni, hanem a kapcsolataidba is minőségi változást hozhat.