4 jel, ami arra utal, hogy karmikus kapcsolatban vagy

Sokan már egészen fiatalkorunktól arról álmodunk, hogy rátalálunk az igazi mesébe illő szerelemre, és vannak, akik az egész életüket a lelki társuk keresésével töltik. Azok közt a kapcsolatok közt, amikbe az igazi keresése közben belekezdünk, sok karmikus kapcsolat is van, bár ezeket sokszor nem ismerjük fel.

Bár egy karmikus kapcsolatban élni olyan érzés lehet, mintha taposóaknára léptünk volna, ez minden más kapcsolatnál többet taníthat nekünk a szerelemről és önmagunkról.

Mik azok a karmikus kapcsolatok?

Amanda Linette Meder író, reiki mester és médium szerint a karmikus kapcsolatok olyan kötelékek, amelyeknek céljuk, hogy megtanítsanak bizonyos leckéket vagy begyógyítsák az előző életünkből származó sebeket.

Ezeket a kapcsolatokat nem feltétlenül akarjuk, de életünk egy bizonyos pontján legalább egyszer valószínűleg valamennyien megtapasztaljuk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a kapcsolatok nem mindig romantikusak, lehetnek barátságok, ismeretségek, vagy akár családi kapcsolatok is.

Mindazonáltal minden karmikus kapcsolatban van egy közös vonás: azért jelentkeznek az életedben, hogy megtanítsanak neked egy leckét, és valószínűleg nem tartanak sokáig, miután a felek levonták a tanulságot, és készen állnak a továbblépésre.

Az ilyen kötelékek azonosítása gyakran nem könnyű, mivel úgy tűnhet, hogy az a személy, akivel kapcsolatban vagyunk, a lelki társunk vagy az ikerlángunk, de vannak bizonyos jelek, amikre felfigyelhetünk, és amik kizárólag a karmikus kapcsolatokra jellemzőek.

Melyek azok a jelek, amelyek karmikus kapcsolatra utalnak

1. Szerelem volt első látásra erős déjà vu érzés kíséretében

Akár hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra, akár nem, érdemes elgondolkodnod ezen.

Ha azonnal vonzódsz valakihez, akit csak most ismertél meg, és az a furcsa, megmagyarázhatatlan érzésed támad, mintha egy másik életben már ismertétek volna egymást, akkor valószínűleg karmikus összefüggések állnak a háttérben.

2. A kapcsolatotok valóságos érzelmi hullámvasút

Egyetlen kapcsolat sem könnyű, és minden esetben dolgozni kell rajta, hogy működőképes legyen. A karmikus kapcsolatok azonban rendszeresen olyan érzelmi körforgásba sodornak, amilyeneket más kapcsolatokban nem tapasztalhatunk. Ez azt jelenti, hogy egyaránt mélyen éljük meg a csúcsokat és a mélypontokat.

Folyamatos drámára számíthatunk, és az idő múlásával gyakran újra és újra felmerülnek ugyanazok a nézeteltérések és problémák. Ez arra utalhat, hogy valószínűleg már levontad a szükséges tanulságokat, és itt az ideje, hogy kilépj ebből a kapcsolatból.

3. Egyfajta függőségi kapcsolatban éltek

Ez minden esetben hatalmas figyelmeztető jel, mert egy függőségi kapcsolat mindent felemészt.

Ha ilyen kapcsolatban vagy, csak akkor vagy nyugodt, ha állandóan a partnered közelében lehetsz, kezd eltorzulni az énképed, és képtelen vagy határokat szabni.

Fizikailag és érzelmileg is függővé válsz a másik személytől és a kapcsolattól.

A karmikus kapcsolatban azonban a dolgok általában egy lépéssel tovább mennek, és még akkor is nyugtalan vagy, ha a partnered mellett vagy, mintha valami nem stimmelne, bármit is csinálsz. Emellett elkezded leértékelni önmagadat, és gyakorlatilag lerombolod az énképedet.

Ezen dolgok egyike sem vezet boldog befejezéshez sem a te, sem pedig a partnered szempontjából.

4. Ez nem egy tartós kapcsolat

A fenti tényezők miatt a karmikus kapcsolatok valóságos rémálmok lehetnek, ahol a partnerek rendszeresen szakítanak, majd kibékülnek. Ez nemcsak a kapcsolatban lévő feleknek lehet fárasztó, de a barátaiknak is, akik támogatni próbálják őket.

Ezt a szintű ingadozást képtelenség fenntartani hosszútávon, hacsak a kapcsolatban lévő partnereknek nem sikerül leszűrniük a szükséges tanulságokat, és ezek értelmében fejlődni egyénként, hogy együtt is megerősödhessenek.

De a legtöbb karmikus kapcsolatnál, függetlenül attól, hogy mennyire mérgezőek – és minden karmikus kapcsolatban erős toxikus energiák rejlenek – a két fél közötti kapcsolat olyan mágneses erővel hat, hogy akaratlanul is visszatalálnak egymáshoz. Nem számít, hogy egyikük, vagy akár mindkettőjük érzi a szíve mélyén, hogy ez a kapcsolat nem feltétlenül jó a számukra, egyszerűen nem tudnak uralkodni magukon.

Ennek ellenére a karmikus kapcsolatoknak megvan a pozitív oldaluk, mert meghatározott célt szolgálnak, és lehetőséget adnak a személyes fejlődésre. Sok mindent tudatosíthatsz magadban általuk, és így fejlesztheted önmagadat.

Mi a különbség a karmikus kapcsolatok, a lelki társak és az ikerlángok között

Ezek a fogalmak ugyan látszólag hasonlónak tűnhetnek, de vannak jelentős különbségek közöttük. De nem ismerheted meg igazán a valódi jelentésüket és hosszú távú hatásaikat, amíg nem volt időd feldolgozni azokat.

A karmikus kapcsolatok tipikusan olyan emberekkel alakulnak ki, akiknek az a céljuk, hogy megtanítsanak nekünk valamit.

Bár a szerelem ezekben a kapcsolatokban heves, gyakran mérgező, egyoldalú, tele van félreértésekkel, és nem tartós. A karmikus kapcsolatokban élő partnerek nem lelki társak.

Ehhez képest a lelki társunk arra késztet bennünket, hogy jobb emberré váljunk mellette, és a lelkünk összhangban van az övével. Ebben az esetben nem beszélhetünk függőségről, ez egy folyamatosan növekvő, fejlődő kapcsolat két lélek között. Nincs benne állandó feszültség, egyensúlyhiány vagy bizonytalanság.

Az ikerláng kapcsolatok túlmutatnak minden címkén.

Az ikerlángod talán nem is egy romantikus kapcsolat; lehet egy barát, egy családtag, vagy bárki, akihez hihetetlenül erős kötelék fűz.

Az ikerlángoddal nem lehet karmikus kapcsolatról beszélni, mert a vele átélt szerelem rendkívüli és összehasonlíthatatlan; ösztönzi a lélek mélyreható növekedését a karmikus kapcsolatban tapasztalható ingadozás nélkül.

A karmikus kapcsolatok ezzel szemben kihívást jelentenek, és sokszor összetörhetik a szívünket.

Fontos megérteni, hogy a legtöbb karmikus kapcsolat rövid ideig tart.

Ha már megtapasztaltad egy ilyen kapcsolat körforgását, tudod, milyen fájdalmas, ugyanakkor euforikus lehet, és milyen rendkívüli erő rejlik benne, ami mindkét félre hatással van.

Ne feledd, hogy egy karmikus kapcsolatnak általában nem kell tartósnak lennie, mert nem is ez a célja. De mint minden kapcsolat, ez is hozzásegít a fejlődéshez.