4 kötelező lépés, ha meg akarsz szabadulni a sörhastól

A hasunk az egyik legtakarékosabb testrészünk, ami nem szeret búcsút inteni a megtakarításoknak. De szerencsére van néhány gyakorlat, ami segíthet lefogyni és formában maradni, ha megfelelően végezzük.

Megmutatjuk, melyek azok az alapvető lépések, amelyeket mindenképpen meg kell tenned, ha fogyni szeretnél a hasadból.

1. lépés: Gondold újra az étrendedet

Próbáld minimalizálni az étrendedben a cukrok és a szénhidrátok mennyiségét: üdítő helyett igyál inkább teát, az édes péksüteményeket helyettesítsd diófélékkel és gyümölcsökkel, és cukor helyett édesíts inkább mézzel. Fogyassz több zöldséget és rostos élelmiszert.

2. lépés: Szabadulj meg a súlyfeleslegtől

Fuss naponta 30 percet, és hamarosan tapasztalni fogod a pozitív változásokat. Ha a 30 perc megszakítás nélküli futás eleinte túlságosan megerőltető, akkor fuss és sétálj felváltva. A futás 2,5-ször több kalóriát éget el, mint a séta.

Ússz 30 percet hetente 2-3 alkalommal. Válaszd ki a neked megfelelő tempót és úszásnemet. A lényeg, hogy mozogj, mert bármilyen vízben végzett testmozgás segít a fogyásban: egy óra intenzív úszással 500 kalóriát égethetsz el.

A kerékpározás is alapvető gyakorlatnak számít, ha fogyni szeretnél. Biciklizz hetente 2-3 alkalommal, kényelmes ritmusban.

3. Erősítsd a hasizmodat

A kardió gyakorlatok segítenek a fogyásban, de nem lesz tőlük teljesen lapos hasad. Ahhoz, hogy egyszerre fogyhass és erősíthesd az izmaidat, egy kicsit összetettebb módszerre lesz szükséged.

A has vákuum nagyszerű gyakorlat. Fújd ki az összes levegőt a tüdődből, húzd be a hasad, és tartsd vissza a levegőt 15-20 másodpercig. Ismételd ezt meg egymás után 10-szer, napi 3-4 alkalommal, és néhány héten belül meglátszik az eredmény a derekadon.

A plank rendkívül egyszerű, de hasznos gyakorlat. Végezd naponta 2-3 alkalommal, 30 másodpercig, fokozatosan növelve az időtartamot. Amellett, hogy kalóriát éget és erősíti a hasat, javítja a testtartást és segít enyhíteni a feszültséget a hátadban.

4. Dolgozz meg a kockahasért

Végezz felüléseket. Ezek a gyakorlatok megerősítik a hasizmot és a törzset, és ezáltal csökkentik a terhelést a többi izomcsoporton. Próbálkozz a felülések különböző típusaival, hogy fejleszd a hasizmodat.

A lábemelés is hasznos gyakorlat. Feküdj hanyatt, és a karjaidat nyújts ki a földön a törzsed mellett, hogy könnyebben egyensúlyban maradj. Lassan emeld fel a lábaidat 10-15-ször. Már 30 napon belül látni fogod a változást.

Bónusz

Edzés után zuhanyozz le hideg vízzel. Az alacsony hőmérséklet nemcsak a tejsav mennyiségét csökkenti, ami az izomláz oka, de abban is segít, hogy még több kalóriát tudj elégetni, mert a testednek jobban meg kell dolgoznia azért, hogy melegen maradjon.