4 mosógép trükk, amit sokan nem ismernek!

A házimunkát, valljuk be, nem túl sokan szeretjük. Egy idő után az ember azonban, megszokja, és már észre sem vesszük, hogy hétvégéink telnek azzal, hogy sikáljuk a lakást, mosunk, főzünk.

Ha meg szeretnénk könnyíteni az életünket, tanuljunk meg egy pár hasznos trükköt!

Jégkocka

Ha időt szeretnénk spórolni, akkor a vasalás helyett inkább válasszuk a következő trükköt. Mosás után dobjuk a ruhákat a szárítógépbe, és tegyünk be melléjük 2-3 jégkockát. Állítsuk a gépet magas fokozatra, és mikor kivesszük, nem fogunk hinni a szemünknek. Olyanok lesznek a ruhák, mintha kivasaltuk volna őket.

Ecet

A mosógépet könnyen megtisztíthatjuk a vízkőtől, és a szennyeződéstől, ha egy csésze ecetet töltünk bele, és elindítjuk. Tíz perc múlva kapcsoljuk ki, hagyjuk állni 1 órán keresztül, majd indítsuk újra.

Citrom és szódabikarbóna

Nem kell a fehérítéssel töltenünk az időt, csupán próbáljuk ki ezt a módszert. Citromlé, és szódabikarbóna keverékéből készítsünk egy pépes masszát, majd ezzel kenegessük be a megsárgult hónaljú pólókat. Hagyjuk állni rajtuk húsz percet, majd dobjuk be a mosógépbe, és mossuk ki magas hőfokon. Ez a trükk csak a fehér ruhaneműkre érvényes, különben, a sötéteknek kiveheti a színét a keverék.

Alufólia

Miután betettük a ruhákat, dobjunk 2-3 alufólia golyót a gépbe, ezek megakadályozzák, hogy foltot hagyjon a sötét ruhákon az öblítő, vagy a mosószer. Állítólag a statikusságot is legyőzhetjük segítségükkel.