46 évesen esett teherbe, miközben 4 kamasz gyereke volt: „Éreztem a terhesség tüneteit, de azt hittem, hogy a klimax jelei”

Az ausztrál Rachel Hodgsonnak élete legnagyobb meglepetésében volt része, amikor 46 éves korában megtudta, hogy ismét terhes. A nőnek ekkor már volt négy tinédzserkorú gyereke. „Éreztem a terhesség tüneteit, de azt hittem, hogy a klimax jelei” – mondta.

Hodgson nem tervezte a terhességet, sőt, egészen az ötödik hónapig fogalma sem volt róla, hogy babát vár, ugyanis csak ekkor fordult orvoshoz a zavaró tünetek miatt, amelyeket ő a klimaxnak tulajdonított.

Peggie Jean, a család legfiatalabb tagja 2020-ban született meg, mindössze 2 hónappal azután, hogy Rachelnek abbamaradt a menstruációja – akkor még úgy gondolta, hogy a klimax miatt. A kislánynak három nővére és egy bátyja van. Születésekor a nővérei 20, 18 és 16 évesek voltak, a bátyja pedig 14.

Rachel kamasz gyerekei és újszülött kislánya

„46 éves voltam, amikor megszültem Peggie-t. Elfelejtettük, milyen a pelenkázás, az éjszakai szoptatás, és azt vártuk, hogy a következő lépés, hogy nagyszülők leszünk. Amikor megtudtam, hogy valóban terhes vagyok, és nem klimaxról van szó, teljesen összetörtem. Egyikünk sem számított életünknek erre az új fordulatára” – vallotta be őszintén az édesanya.

Rachel először 25 éves korában lett édesanya, és ahogy a gyerekei felnőttek, kezdett újra egyre függetlenebbé válni. „Először azt hittem, hogy öreg vagyok, amikor 31 évesen megszültem az utolsó gyerekemet. A hír, hogy ismét szülők leszünk, felkavart bennünket. Sokat sírtam, de végül elfogadtam a helyzetet” – mondta.

Rachelnek és férjének, Paulnak öt közös gyereke van: Isabella (22), Molly (20), Olivia (17), Will (15) és a kis Peggie, aki most 16 hónapos.

Együtt a testvérek

„Peggie megváltoztatta az életünket, és a jelenléte az életünkben biztosan meghosszabbítja a fiatalságunkat. Úgy érzem, ez a legjobb dolog, ami valaha történt velünk” – mondta Rachel.

Szerencsére a terhessége alatt nem léptek fel komplikációk, annak ellenére, hogy a kora miatt ennek nagyobb volt a valószínűsége. Ugyanakkor idősebb gyerekei is izgatottan várták kishúguk érkezését. Rachel azt mondta, az ötödik terhessége sok mindenben különbözött a korábbiaktól.

„Sok minden megváltozott az első terhességem és az utolsó között: például rendeztünk egy bulit, hogy bejelentsük a baba nemét, készítettünk fotókat, és kismama- meg babaruhákat válogattunk” – mesélte.

Rachel és kislánya

„Egyszerűen imádtam fotózni a terhes pocakomat. Korábban nem volt okostelefonom, és nem volt olyan könnyű pillanatfelvételeket készíteni a mindennapi életről. Szóval nagyon élveztem, hogy megörökíthetem ezeket az emlékeket Peggie-nek.”

A kis Peggie ugyanakkor értékes leckét tanított meg a szüleinek:

„Sokszor gondolkoztam azon, hogy milyen hatással lesz rá a nagy korkülönbség, folyton azt számoltam, hány évesek leszünk, amikor iskolába megy, amikor középiskolás lesz, és hogy fogunk boldogulni. Ő egy igazi csoda az életünkben, állandó emlékeztetőül szolgál arról, hogy az életkor valóban csak egy szám, és remélem, hogy történetünk minden idősebb nőt inspirálni fog, aki még mindig arról álmodik, hogy édesanya legyen” – mondta a nő.