5 testvér elszakadt egymástól, miután az anyjuk elhagyta őket, de most közel 40 évvel később újra találkoznak

Egy szétszakadt család tagjai abban a hitben élték életüket, hogy soha többé nem látják majd egymást. Egészen addig, amíg egy buli, egy egyszerű beszélgetés fel nem forgatta világukat.

A hatvanas évek elején jártunk, mikor Dave Carlson fiatal kisfiú rohant, hogy elbúcsúzzon kishúgától, Cheryl-től. Nem ért oda időben.

A lányt épp örökbe fogadták az Annie Wittenmyer Otthonból, ahol Carlson a négy fiatalabb testvérével együtt lakott.

EGY TÚL KORÁN ELVÁLASZTOTT CSALÁD

Mint az öt közül a legidősebb, Carlson addig maradt az árvaházban, amíg egyenként gondoskodott arról, hogy négy fiatalabb testvére közül mindegyiket örökbe fogadják, mielőtt új otthont találna.

Ezt a küldetést magára vállalta, miután megígérte a nagymamájának, hogy gondoskodni fog négy fiatalabb testvéréről: Cherylről, Tomról, Jimről és Mary Joról.

Carlsont végül Byron Carlson, egy vízvezeték-szerelő és Corine Carlson, egy ápolónő fogadta be. Messze az árvaháztól és egy új otthonban, a fiatal fiú úgy érezte, hogy valószínűleg soha többé nem fogja látni testvéreit.

EGY VÁRATLAN TRAGÉDIA

A gyerekek az Annie Wittenmyer Otthonba kerültek, miután egyedülálló édesanyjuk kitette Carlsont és két testvérét egy nagynénjénél, másik kettőt pedig magával vitt.

Miután a nő nem tért vissza, a gyerekek nagymamája szólt Carlsonnak, hogy menjen vissza az anyja lakására az iowai Grinnellben, ahol tragikus jelenetet talált.

SEHOL SENKI

Az akkor körülbelül 2 éves Jimet és Mary Jo-t magukra hagyták. Az eseményről a 64 éves Carlson így nyilatkozott:

“Pokoli meleg volt, és az egész hely bűzlött. Nem ettek semmit”.

Az ügy bíróság elé került, ahol módon az anya nem volt hajlandó visszavenni a gyermekeit, így azok az árvaház gondjaira bízták őket.

A FELNŐTTKORBA LÉPVE

Dave Carlson felnőtt, és a kaliforniai Goodlandbe költözött, állami válogatott focista lett, és harcolt Vietnamban is.

Egy alkalommal visszatért az árvaházba, hogy megnézze, talál-e valamit elveszett testvéreiről, de hiába. 1990-ben azonban mindez megváltozott egy Jasper megyei partin, amelyen a második legidősebb fiú, Jim Bush is részt vett.

AKI KERES..

Jim mesélni kezdett valakinek az örökbefogadásáról és életéről, megemlítve az idősebb testvérét, mire valaki felkiáltott, hogy ismeri Carlsont. Ők ketten azonnal felvették egymással a kapcsolatot. A találkozásukról szólva elmondta:

“Mindig is egy Dodge teherautót vezettem… És ott volt ő, egy ugyanolyan színűt vezetett, mint az enyém. Marlborót szívtam. Ő is Marlborót szívott. Mindketten szeretjük a lovakat.”

A testvérek hiába keresték a többi testvérüket, nem jártak sikerrel. Ekkor testvérük, Tom Crew felesége, Cindy érdeklődést mutatott a férje származásával kapcsolatos részletek iránt.

HOL VANNAK A LÁNYOK?

Végül egy közkönyvtáron keresztül hozta kapcsolatba férjét Carlsonnal, ahol őt és testvéreiket felvették.

Egy újabb szép találkozás után a trió felvette a kapcsolatot egy eltűnt személyek felkutatására szakosodott személlyel, Jim McDonalddal, és megkérte, hogy segítsen megtalálni rég elveszett testvéreiket.

ÚJRA EGYÜTT CSALÁD

Az öt testvér ügyéről írt szociális munkás levelének nyomára bukkanva sikerült megtalálni Cheryl és Mary Jo tartózkodási helyét.

Mindkét nő külön-külön élt, majd repülőre szálltak, hogy újra találkozzanak a testvéreikkel – a mesés ötös újra együtt, és remélhetőleg soha többé nem válik szét.

A KATASZTRÓFA LECSAP

A testvérektől való elválás gyötrelmes tud lenni, ezt Tessa Ferguson is tanúsíthatja. A hetvenes évek elején ő és négy másik testvére szétszakadtak. Ezt követte egy tűzvész a gyerekkori házukban, amelyben meghaltak a szüleik.

Végül örökbe fogadták, és hosszú évek után úgy döntött, hogy felhagy testvérei keresésével; Dena, Frank, Rebecca (Becky), Tessa és Rae Lynn. Egy nap azonban az apósa felhívta, és közölte vele, hogy egy Dena nevű nő keresi őt.

Így találkozott újra nemcsak Denával, hanem a többi testvérével is. Sokunkkal ellentétben Carlson és testvérei, valamint Tessa és testvérei megértik a testvéri kötelékek fontosságát.