6 MÓDSZER AZ AGYSEJTEK REGENERÁLÁSÁRA ÉS MŰKÖDÉSÉNEK JAVÍTÁSÁRA!A KOR NEM SZÁMÍT!

Ez nagyon hasznos: sejtjeinek regenerálásával helyreállítjuk az agy szerkezetét!

Sandrine Thuret a világ egyik vezető idegtudósa . Ez az idegtudomány kutatásokat és gyakorlati tanácsokat kínál az idegtudósok támogatására, az öregedés lelassítására, a hangulat javítására és a memória fejlesztésére.

A neurogenezis egy olyan folyamat, amely elsősorban a prenatális fejlődés során aktív. Agyunkban két olyan terület van, ahol ez a folyamat még felnőttkorban is tovább fejlődik.

1962-ben Joseph Altman kiemelkedő felfedezést tett a neurogenezis terén. Nyilvánvaló, hogy a memória és a tanulás jelentősen összefügg az agyműködéssel, amelyet az új agysejtek növekedésének folyamata befolyásolhat.

Egyes neurális hatások a stressz szabályozásában és egyes antidepresszánsok jótékony mechanizmusaiban is fellelhetők.

Az új agysejtek növekedésének folyamata nagyon hasznos lehet az Alzheimer-kór és a depresszió területén.

Itt megmutatjuk, hogyan lehet új agysejteket növeszteni. Ezek a módszerek nem társulnak sebészeti beavatkozáshoz, ráadásul nagyon megfizethetőek is, használatával minimálisra csökkentheti kognitív potenciálját.

1.Rendszeres edzés után.

A gyakorlatok sok szempontból nagyon hasznosak. Ez nagyon fontos, különösen a neurogenezis területén. Ami segíthet az új hippocampális szövet felépítésében, az egyszerű napi 45 perces séta.

2. Fogadja el az időszakos böjtöt, vagy minimalizálja a kalóriabevitelt.

Ha a kalóriabevitelt csökkentik és szakaszos böjtöt gyakorolnak, az agysejtek sokkal tovább élhetnek. Az ideális kombináció a kurkuma fogyasztása böjt előtt.

3. Használj több áfonyát.

Amellett, hogy nagyon ízletes, nagyon egészséges is, és jelentősen javíthatja a kognitív funkciókat és a neurogenezist.

Az ok, amiért olyan hatékonyak, az a nagy mennyiségű flavonoid, amit tartalmaznak. Más gyümölccsel kombinálva az áfonya alacsony cukortartalmú, és sokkal több előnyt nyújt.

4. Vegyen be kurkumint a napi étrendjébe.

A jól ismert indiai fűszer, a kurkuma olyan, amelyben a kurkumin a fő hatóanyag.

Egyes tanulmányok szerint megerősítették, hogy ez egy olyan anyag, amely javítja az összes neurológiai funkciót, valamint növeli az agyból származó neurotróf faktor expresszióját.

5. Vegyél jó minőségű omega-3 zsírsav-kiegészítőt vagy egyél halat.

Amikor a neurogenezis támogatásáról van szó, a dokozahexaénsav valójában hatékonyabb, mint bármely más típusú omega-3 zsírsav.

Ezért, ha nem szereti a halat, vásárolhat magának kiegészítőket napi fogyasztásra.

6. Igyál rendszeresen zöld teát.

A zöld teában található vegyületet (epigallocatechin-gallát) összefüggésbe hozták az új agysejtek növekedésével.

Egyes felnőtt egereken végzett tanulmányok kimutatták, hogy ez a vegyület jelentős pozitív hatással van az agysejtekre.

Ha súlyos egészségügyi problémái vannak vagy súlyos fájdalmai vannak, javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz. Előfordulhat, hogy az öngyógyítás nem biztonságos az Ön egészségére.