6 pszichológiai ok, amiért a férfiak jobban szeretik az idősebb nőket

Nem is gondolnád, hány olyan férfi van, aki kimondottan kedveli a nála 5-10-15 évvel idősebb nőket. Erre pedig meg is van minden okuk!

A társadalom szemében valamiért még a mai napig elfogadottabbak azok a párok, akiknél a férfi javára van jelentős korkülönbség. Pedig a fordítottja sem ritka, sok pasi ugyanis kimondottan keresi az idősebb, érettebb nők társaságát. Tudd meg, milyen pszichológiai okai vannak ennek és miért teljesen oké!

Többet tapasztaltak

Minden életkornak megvan a maga varázsa, az ember egész élete során tanul. Az idősebbek a fiatalabbakhoz képest már többet tapasztaltak, ezért a személyiségük kiforrottabb, kiszámíthatóbb. A férfiak szemében egy ilyen komoly élettapasztalattal bíró nő eszméletlenül vonzó lehet, mer

Tudják, kit és mit akarnak

Az a nő, aki már tapasztalt egyet és mást az élettől, pontosan tudja, mit, kit akar, milyen céljai vannak, mit szeretne elérni. Ez rettentően magabiztossá teszi. Ez a tulajdonság pedig rendkívül szexi a másik nem szemében, így azonnal feltűnik nekik egy ilyen csodanő.

Elismerésnek veszik a figyelmet

A férfiak ösztönösen nagyon büszkék arra, ha egy idősebb nő szemet vet rájuk és érdeklődik irántuk. Ez komoly elismerés, hiszen ezek a hölgyek már nem jönnek össze akárkivel, magasan van az a bizonyos léc.

Tomboló önbizalom

Egy idősebb nő, aki már megélt ezt-azt, pontosan tisztában van a saját belső és külső értékeivel. Magabiztos, önbizalommal, élettel teli, neki senki nem mondhatja meg, hogyan hordja a haját vagy milyen legyen a ruhája. Erre nagyon buknak a pasik!

Érzelmi stabilitás

A férfiakra és a nőkre egyaránt igaz, hogy a koruk előrehaladtával egyre stabilabbá válnak érzelmileg, az érzelemszabályozás könnyebbé válik a számukra. Egy idősebb nő ezért sokkal megnyugtatóbb és harmonikusabb légkört tud teremteni a párjának, mint egy fiatalabb.

Általuk új dolgokat tanulhatnak

Egy náluk idősebb nővel randizni azért is annyira izgalmas a férfiak számára, mert nagyon vágynak arra, hogy valami újat tanuljanak. Abban reménykednek, egy tapasztaltabb nő képes újdonságokat mutatni nekik például az ágyban.