7 bűnügyi fejtörő, amit csak az igazán éles eszűek képesek megoldani

A most következő fejtörőket csak a legélesebb eszű emberek képesek maguktól megfejteni. Neked sikerül? Sok sikert! ?

1. Szökés a börtönből

Jack zárkájában egyetlen ablak van, az viszont olyan magasan, hogy nem éri el. A cella teljesen üres, egyedül egy lapát van benne. Odabent meleg és szárazság van, de Jack nem fog egyhamar enni- és innivalót kapni. Csak 2 napja maradt, hogy megszökjön, különben meghal.

De hogyan tud meglépni a zárkából? Az a lehetőség, hogy alagutat ásson, nem jöhet szóba, mert csak 2 napja van a szökésre, annyi idő alatt pedig nem végezne az alagút elkészítésével.

2. Eltűnt nyaklánc

Mrs. Smith elment a rendőrségre, és bejelentette, hogy eltűnt az antik nyaklánca. Amikor a rendőrség megérkezett hozzá, nem találtak betörésre utaló nyomot, mindössze egy kitört ablakot. A házban teljes volt a káosz, a padló pedig tele volt piszkos lábnyomokkal.

Másnap Mrs. Smith-t letartóztatták csalásért. Miért?

3. Gyilkosság az iskolában

A tanév első napján meggyilkolják a földrajztanárt. A rendőrségnek négy gyanúsítottja van: a kertész, a matektanár, az edző és a gondnok. Mindegyiküknek van alibije.

A kertész a bokrokat nyírta.
A matektanár félévi dolgozatot íratott.
Az edző kosárlabdázott.
A gondnok az irodában volt.

Ki lehetett a gyilkos?

4. A magányos ember

A külvárosban élt egy magányos, idős bácsi, aki soha nem hagyta el hosszabb időre az otthonát. A nyár közepén, egy pénteki napon a postás ki akarta hívni az idős férfit a házból, de nem érkezett válasz. A postás ekkor benézett az ablakon és vérben feküdve találta az idős embert. Amikor a rendőrség megérkezett találtak egy keddi újságot, 2 üveg forró, és 1 üveg hideg tejet. a következő nap letartóztatták a gyilkost. De hogyan találta meg ilyen hamar a rendőrség az elkövetőt?

Másnap letartóztatták a gyilkost. Hogy találta meg a rendőrség ennyire gyorsan a tettest?

5. Két tabletta

Egy sorozatgyilkos embereket rabol, majd eléjük tesz két tablettát, hogy az egyiket válasszák ki és nyeljék le. Az áldozaton van a választás lehetősége, a gyilkos pedig azt nyeli le, ami marad neki. Az egyik pirula mérgező és halált okoz, a másik viszont ártalmatlan. Az egyik elrabolt férfi kiválasztja az egyiket, lenyeli azt egy pohár vízzel, majd nem sokkal később meghal. A gyilkos lenyeli a másikat és semmi baja nem történik. Hogy van az, hogy a gyilkos mindig az ártalmatlan pirulát kapja?

6. Bepárásodott ablak

Egyszer, egy téli napon John holtan találta barátját a saját otthonában. John hívta a rendőrséget, és elmondta, hogy éppen Jack (a barátja) háza felé sétált, és úgy döntött, hogy benéz hozzá. Sokáig kopogott és csengetett, de nem kapott választ. Azonban egy bepárásodott ablakon keresztül fényt vett észre. Elkezdte törölgetni a párát, és meglátta, hogy Jack ott fekszik a földön.

A rendőrség Johnt tartóztatta le fő gyanúsítottként. Miért?

7. Kémiai anyagok

Egy híres vegyészt meggyilkoltak a saját laboratóriumában. Bizonyítékot nem találtak, egy papírdarabot kivéve, amire kémiai anyagok neve volt felírva. A vegyésznek a gyilkosság napján mindössze három látogatója volt: felesége, Mary, unokaöccse, Nicolas, és barátja, Jonathan.

A rendőrség azonnal letartóztatta a gyilkost. Honnan tudták, ki volt az?

Megfejtések:

1. Jacknek akkora földkupacot kell lapátolnia, hogy elérjen az ablakig és így azon keresztül kimászhat.

2. A rendőrség biztos volt benne, hogy Mrs. Smith hazudott nekik, mert az ablak belülről volt kitörve. Ha kívülről törték volna be, a szoba padlóján is lettek volna üvegcserepek.

3. A matektanár az elkövető. A gyilkosság a tanév első napján történt, tehát nem írathatott a diákokkal félévi dolgozatot.

4. A postás volt. Ő tudta, hogy szerdai és csütörtöki újságot senki nem fogja elolvasni, ezért oda sem tette.

5. Mindegyik pirula ártalmatlan. A méreg a pohár vízben van, amellyel beveszik az áldozatok a tablettát.

6. John nem törölhette le az ablakra rakódott párát, mert az rendszerint az ablak belsejében van.

7. A papírfecni volt a nyomravezető. Ha megfelelő sorrendben rakjuk a kémiai anyagok nevének első vagy első két betűjét, megkapjuk a gyilkos nevét: Ni-C-O-La-S.