7 tipp, amivel felébresztheted az anyagcseréd és lapos hasad lehet

Ahogyan öregszünk, úgy az anyagcserénk is lelassul. Ez azt eredményezi, hogy a zsír apránként egyre könnyebben halmozódik fel a szervezetünkben és nő a testtömegünk. Ezért nagyon fontos, hogy egészséges étrendet kövessünk és rendszeresen végezzünk testmozgást.

Ebben a cikkben 7 hasznos tippet szeretnénk megosztani, amellyel hatékonyan felpörgethető az anyagcsere.

1- Igyál több vizet

A megfelelő mennyiségű napi vízbevitel az egyik legjobb módja, hogy bőrünk hidratált maradjon és elkerüljük a túlevést. Napi legalább 1,5 liter víz fogyasztása már segíti a fogyási folyamatot.

2- Erőnléti edzés

Az edzések lényege az anyagcsere fokozása és a testsúly csökkentése. Bár a cardio edzések nagyon jók a kalória égetésben, az igazság az, hogy elengedhetetlen izomnöveléssel foglalkozni. Az izom 9x több kalóriát éget el, mint a zsír, ezért ha nagyobb a testben az izomtömeg, a fogyás is sokkal gyorsabb.

3- Növeld a fehérje bevitelét

Az izmok növelése érdekében nagyon fontos, hogy növeld a fehérjefogyasztást. A magas fehérjetartalmú étkezés után jóllakottabbnak érzed magad és az izomtömeg megtartásában és gyarapításában is segítségedre lesz.

4- Aludj legalább 7 órát

Az alvás ugyanolyan fontos, mint a kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás. Elengedhetetlen, hogy legalább napi 7 órát aludj. Ha nem alszol eleget, akkor másnap sokkal éhesebbnek érzed magad és sokkal inkább választasz olyan ételeket, amelyek kevésbé táplálóak és hirtelen sok energiát adnak.

5- Igyál zöld teát

Ez akár 10%-kal is képes gyorsítani az anyagcserét. Ez nem azt jelenti, hogy mértéktelenül kell fogyasztani. A napi 3 csészét ne lépd túl.

6- Ne csökkentsd drasztikusan a kalóriabevitelt

A túlzott mértékű kalória megvonás tévútra vezetheti a szervezetet, amely éhezésben védeni fogja magát és csökkenti az elégetett kalória mennyiségét. Az étkezések kihagyása rövidtávon eredményesnek tűnhet, de a hosszú távú hatása negatív lesz.

7- Fűszerezd az ételed

A csípős paprikában jelenlévő kapszaicin (növényi hatóanyag) akár 8%-kal is képes gyorsítani az anyagcserét. Ez nem jelenti azt, hogy minden egyes ételnek csípni kell. A titok a mértékletességben van.