80.000 dolláros minimálbért fizet alkalmazottainak! Arra buzdít más cégeket is, hogy fizessenek tisztességes bért a dolgozóknak!

80.000 dolláros minimálbért fizet alkalmazottainak! Arra buzdított más cégeket is, hogy fizessenek tisztességes bért a dolgozóknak!

Megéri Dan Price-nak dolgozni, ugyanis a Gravity Payments vezérigazgatója évi 80.000 dolláros minimálbért fizet alkalmazottainak. Sőt, különböző juttatásokat is kapnak az alkalmazottak, de lehetőségük van távmunkára, és fizetett szülői szabadságra is.

“Hat évvel ezelőtt 70.000 dollárra emeltem a cégem dolgozóinak minimálbérét. Azóta a bevételünk megháromszorozódott, a Harvard Business School esettanulmánya szerint az alkalmazottaink életszínvonala tízszeres fellendülést mutat, a legtöbben saját lakást építettek, és az átlag színvonalon felül élnek. Az emberekbe érdemes befektetni, úgy gondolom” – nyilatkozta Dan Price.

Price más cégeket is arra buzdít, hogy fizessenek tisztességes bért az alkalmazottaknak, szerinte legalább 70 ezer dollárt megérdemel minden alkalmazott. Vezérigazgatóként pedig lemondott a nagyobb fizetésről, hogy a cégnél mindenki fair fizetést kaphasson – írja a LAdBible.

“Alig lehet munkaerőt kapni, senki sem akar dolgozni, mert nem fizetnek eleget a becsületes munkáért. Amikor közzétettem ezt a felhívásomat, nagyon sokan akartak jelentkezni hozzánk a céghez” – mondta az igazgató.

“Létszámunk 70 százalékkal nőtt, ügyfélkörünk megduplázódott, tízszeresére nőtt az alkalmazottak által szült babák száma, az alkalmazottak 70 százaléka könnyen ki tudja fizetni számláit, és nőtt az alkalmazottak által vásárolt lakások száma” – nyilatkozta.

Dan Price cégénél egy állásra legalább 300-an jelentkeznek. A férfi megosztotta közösségi oldalán is alkalmazottainak fizetését, elképesztő mennyiségű kommentet kapott.

“Egyharmadát kapom most ennek a pénznek. Szívesen dolgoznék a cégnél, ha Kanadában is lesz egy telephely” – szólt hozzá egy férfi a bejegyzéshez.

“Tavaly 70 ezer volt a minimum! Őrület, hogy ezt csináljátok, a vezérigazgatók többsége pedig sír és mindent hibáztat, csak saját magát nem. Ne hagyd abba, hogy te vagy Dan!” – írta egy másik.

Míg egyes kritikusok bírálták az intézkedéseit, és még azt is megkérdőjelezték, hogy a vállalkozása hogyan fog fennmaradni, Price azzal rázta le őket, hogy a lépések végrehajtása óta a cége óriási fejlődésen ment keresztül. Forrás