90 unokája van a 86 éves néninek: “Szerencsés vagyok, nagyon jó, hogy ilyen nagy családom van”

A 86 éves Mary Marshall egy hatalmas család legidősebb tagja. Számtalan unokája, déd-, és ükunokája van, és már önmagában az egy ritkaság, hogy a családban hat generáció él.

90 unokája van a 86 éves néninek: “Szerencsés vagyok, nagyon jó, hogy ilyen nagy családom van"

Az Edinburgh-i nyolcgyermekes anya az Egyesült Királyságban az egyetlen olyan család tagja, ahol mind a hat generáció él: Mary a legidősebb, a legfiatalabb pedig Nyla Ferguson, aki mindössze három hetes.

Az anyák a családban mind 18 évesen vagy annál fiatalabb korban szültek, és Edinburgh-ban vagy környékén, de mindenesetre elég közel élnek egymáshoz. Marynek 90 unokája van.

Mary-nek nyolc gyermeke van, köztük a legidősebb lánya, Rose. A 68 éves Rose Thorburnnek négy gyermeke van, köztük a háromgyermekes anya, Chyrel Borthwick, aki most 50 éves.

Chyrelnek négy gyermeke van, többek közt a 35 éves Carrie Dow, akinek lánya, a 17 éves Toni-Leigh nemrég lett anyuka. Így május 25-én, amikor megszületett a kis Nyla Ferguson, Mary megszerezte Skócia egyetlen hat generációs ük-üknagymamája címét.

A család akkora, hogy Mary-nek azt mondták viccesen a szerettei, hogy, megbocsátják neki, ha nem vásárol minden egyes tagnak születésnapi és karácsonyi ajándékot, mivel “fél évet töltene ezzel”.

Hihetetlenül boldog

“Szerencsés vagyok, nagyon jó, hogy ilyen nagy családom van, soha nem érzem magam egyedül.” – mondta.

Az újdonsült anya, Toni-Leigh, aki májusban adott életet a család legújabb tagjának, azt mondta: “Amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, viccelődtünk, hogy megdöntjük a rekordot. Aztán jobban utánanéztünk, és valóban senki nem előzte meg a családunkat.”

“A kicsi valóban nagyon hasonlít a dédnagymamájára, és úgy látom első pillanatban kialakult közöttük a vonzalom. 10-15 perces autóútra lakunk egymástól, így gyakran látjuk egymást. Elég hangos családi összejöveteleket szoktunk tartani.” – tette hozzá Toni-Leigh.

Amikor összeülnek, mindig sokat szórakoznak és nevetnek. Mindig van, aminek örülni. Skóciában ők az egyetlen család, amelyben egyszerre hat generáció él egymáshoz közel. A Guinness-rekordok szerint eddig csak egyetlen család volt, ahol hét generáció élt.

Nyitókép: képernyőfotó YouTube