76 éves, de úgy néz ki, mintha 50 lenne – ez a titka

Ki ne szeretné megtudni a titkot, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy évtizedekkel fiatalabbnak tűnjön? Carolyn Hartz, aki amúgy szakács és pék, állandóan kérdezgették a titokról, azonban ő mindig is nyíltan beszélt róla. Más kérdés, hogy először kétkedve fogadták az okot. Legtöbben valószínűleg el sem hiszik a valódi korát!

Carolyn Hartz valójában idén már 76 éves! A titka pedig, hogy fiatalosan nézzen ki és egészségesen éljen, olyan egyszerű, mint a cukormentes életmód.

Jól hallottad! A „Cukormentes sütés” című könyv szerzője folyamatosan a cukormentes étrendet szorgalmazza követőinek és társainak. Az egészségesebb életmód mellett bónuszként természetesen fogy, de csak akkor, ha a napi rutinjába rendszeres edzéseket iktat.

Itt még „csak” 75 volt Carolyn

Korábban már szerepelt a tévében, hogy 70 évesen a This Morning című műsorban meséljen csodálatos alakjának titkairól. Megdöbbentő módon ő maga is cukorfüggő volt, mielőtt radikálisan megváltoztatta az étrendjét.

„Cukorfüggő voltam, és az emberek átérzik ezt” -mondta.

Most a xilit vagyis a nyírfacukor használatát népszerűsíti, amit úgy írnak le, hogy „egy alacsony kalóriatartalmú édesítőszer”.

Ez is egy idei kép

A cukormentes életmódot folytató emberekkel kapcsolatos közhiedelmekkel ellentétben Carolyn még mindig imádja a desszerteket és az édes ételeket. Instagram-oldalai folyamatosan tele vannak új süteményreceptekkel, süteményekkel, gyümölcslevekkel és brownie-kkal.

Minden cukormentes

A szénsavas üdítőkről is lemondott, és nem engedi meg a mesterséges édesítőszerek használatát az ételekben: „Nem, nem állok ki ezek mellett. Nem használok mesterséges édesítőszereket – soha nem is használtam”.

„Hiszek abban, hogy nem nélkülözöd – ha egyszer azt mondod, hogy nem eszel süteményt, akkor még jobban kívánod. Én ezt a nélkülözési központomnak hívom. Amikor felfedeztem a xilitet, megváltozott az életem. Képes voltam az összes receptet átállítani.”

És hogy megfékezze az időnkénti cukor utáni sóvárgását, több fehérjét is beiktat a napi étkezéseibe. Carolyn megosztotta: „Reggelizni kell. Elkezdtem minden étkezésnél fehérjét fogyasztani; reggelente tojást, lazacot és fehérjét kezdtem el enni, mert a fehérje fenntartja a szervezetet”.