A boldogtalan emberek kegyetlenek másokkal

Megpróbál elnyomni, porig alázni, bántani. Mindent megtesz, hogy megsemmisítse az önértékelésed, hogy ne tartsd magad semminek, hogy alsóbbrendűnek érezd magad. Lehet ő egy rokon, közeli ismerős, a kollégád, de akár a párod is.

Sokszor nem is érted miért. Miért bánt, mikor nem tettél ellene rosszat?Miért piszkál, miért szurkálódik, miért támad? A válasz egyszerű: azért bánt, mert ő maga boldogtalan.

Csak egy boldogtalan ember próbál másokat elnyomni és porrá rombolni az önértékelésüket – mert neki nincsen saját önértékelése.

A depressziós emberek, akik semmiben sem találnak örömöt, megpróbálják elpusztítani mások boldogságát, mert hihetetlenül nehéz nekik elviselni azt, hogy a közelükben más pozitív, magabiztos.

Nem bírják elviselni a boldogságot sugárzó embereket, mert azok sikerét személyes fenyegetésnek tekintik. Alsóbbrendűnek érzik maguk egy pozitív ember mellett. Irigykednek és gyűlölnek mindenkit, akinek az élete jobb, mint a sajátjuk.

A boldogtalan emberek akarják, hogy a másik épp annyira boldogtalan legyen, mint ők.

Mindenben csak a rosszat látják. Ha jó ötletet hallanak, azt mondják, hogy reménytelen, és azonnal ezer okot felsorolnak a bukásra. Számukra úgy tűnik, minden ellenük van, azt hiszik, hogy az egész világ őket támadja. Éppen ezért, életük értelmét abban látják, hogy bosszút állnak a világon mindenkin.

Nem tudnak megbirkózni saját haragjukkal és a mély elégedetlenség érzését sem tudják legyőzni.

Ne vedd figyelembe bántásuk, ne vedd fel a sértéseik, rosszakaratuk. Ne feledd – boldogtalanok, s azért bántanak, hogy te is az legyél! Ne hagyd nekik! Az ő boldogtalanságuk nem a te hibád!