„Ez nem zene, ez a mennyország dala” – André Rieu és meglepetés vendége könnyekig hatotta a közönséget

A román származású pánsíp virtuóz, Gheorghe Zamfir, az eddigi legszebb dalát alkotta meg André Rieu közreműködésével.

„A magányos pásztor” (The Lonely Shepherd) c. alkotás Rieu zenekarának kíséretében csendült fel. Zamfir üde színfoltként csatlakozott a német vonósokhoz egy romániai koncert erejéig, de a produkció önmagáért beszél! Amint meghallod a dallamok lágy muzsikáját te is azonnal megérted miért is nevezik Gheorghe Zamfirt a pánsíp mesterének.

Hirdetés

André Rieu nem is dönthetett volna jobban, amikor a 82 éves román muzsikust kérte fel arra, hogy működjön közre a legújabb szuperprodukciójában. Előadásuk olyan érzelmi húrokat is megpendít, amelyre a közönség nem is számít, hihetetlen energiák járják át a nézőteret, melynek következtében szem nem marad szárazon!

„A magányos pásztor” (The Lonely Shepherd) c. alkotást egy német zeneszerző, James Last álmodta meg és 1977-ben Németország 22. legkedvesebb dalává választották. A dal a mai napig nagy népszerűségnek örvend, így Gheorghe Zamfir nagyszerű közreműködése csak még inkább öregbíti az alkotás hírnevét.

Hirdetés

A legendás alkotás dallamait megjelenése óta már számtalan más zenében és produkcióban is felismerhettük. Többek között Quentin Tarantino Kill Bill filmjében is felcsendült.

Gheorghe Zamfir és André Rieu munkássága azóta 156 milliós megtekintést produkált a YouTubeon. Az egyik hallgató így kommentálta az előadást: „Ez már nem is zene, hanem a Mennyország dala! Nem tudom abbahagyni a sírást, teljesen magával ragadt!”

Zamfir 1960 óta aktív művész, ám széleskörűen csupán az 1970-es évektől kezdték megismerni a nevét, miután feltűnt Vladimir Cosma egyik filmjének betétdalában.

Gheorghe Zamfir elkötelezett szolgája annak, hogy a pánsíp ősrégi hagyományával a mai modern világ embereit is megismertesse. Gheorghe Zamfir 2018-ban még II. János Pál pápának is zenélt karácsony alkalmából, ahol a „Csendes éj” című gyönyörű dalt játszotta el.