Az édesanya visszavág azoknak a szülőknek, akik szerint nem helyes, hogy engedi kávézni a gyerekeit

Egy ausztrál anyuka megvédte döntését, miszerint engedi 10 és 11 éves gyerekeinek, hogy kávét igyanak.

A Perth-ben élő Dannie kétgyermekes édesanya, akinek egy 11 éves fia és egy 10 éves lánya van. Az édesanya nemrég azzal a döntésével váltott ki visszhangot az interneten, hogy mindkét gyerekének megengedi, hogy kávét igyanak. A fia 9 éves volt, amikor először kóstolta az italt, és azóta is szívesen fogyasztja.

Bár sok szülő elborzadt a ténytől, hogy Dannie kávét ad a gyerekeinek, ő maga nem érti, mi ezzel a probléma, mivel szerinte sok más gyerek fogyaszt olyan szénsavas italokat, amiben szintén van koffein, ráadásul rengeteg cukor is.

Egy csésze instant kávéban körülbelül 86 mg koffein van, míg egy 350 ml-s diétás kólában 46 mg. – érvel Dannie. „Néhányan elborzadnak attól, hogy megengedem a gyerekeimnek, hogy kávét igyanak, miközben az ő gyerekük egy csokit tart a kezében, és egy doboz kólát iszik” – tette hozzá.

„Az, hogy megengedem nekik, hogy kávét igyanak, nem jelenti azt, hogy minden erkölcsöt kidobtam az ablakon, bár néhány reakciót látva, amit kapok, ezt gondolná az ember” – mondja az édesanya, hozzátéve, hogy a kislánya is szívesen iszik kávét, és mindkét gyereke 18 hónapos kora óta fogyaszt teát.

„Kisgyerekkoruk óta isznak teát, és amikor kilencévesen kávét kértek, miután a McDonald’s-ban belekortyoltak a cappuccinómba, benne voltam, hogy adjak nekik egy normál erősségű instant kávét, és időnként egy kisebb tejes kávét” – magyarázta.

Dannie-nek azonban megvannak a szabályai, például a gyerekek csak ritkán kapnak második kávét, és délután 3 után már nem ihatnak koffeines italt, hogy ne okozzon gondot a lefekvésnél.

Az édesanya azt is hangsúlyozta, hogy a kávé nem „kapunyitó drog”, sőt úgy érzi egy kicsit különlegessé is teszi a gyerekeit másokhoz képest.

„Egyfajta szabadságérzetet ad, egy kicsit boldogabbnak és elégedettebbnek is érzi magát tőle az ember. Az is jó érzés, hogy van valamid, ami más gyerekeknek talán nincs… Egyedülállónak érzed magadat” – mondta. Forrás