Ezzel a házi táppal kezeld az orchideát októberben, hogy szebben virágozzon!

A szobanövény kedvelők egyik kedvence az orchidea. Ha te is imádod az orchideákat, most megtudhatod, mit kell tenned velük októberben, hogy a hidegebb hónapokban is szépen virágozzanak.

Az őszi szezonban sok növénynél, többek közt az orchideáknál is leáll a virágzás. Van azonban egy nagyon egyszerű módja annak, hogy az év hideg időszakában is fokozzuk a szobanövények virágzását. Csupán egy házilag elkészített tápra lesz szükség, és máris virágdíszben pompázik a kedvencünk.

Egyes szakértők rizsszemeket szórnak közvetlenül a virágtőzeg közé, de van ennél hatékonyabb módja is, hogy az orchidea számára szükséges keményítő könnyebben fel tudjon szívódni a rizsből.

Az orchidea virágzását serkentő keményítőn kívül a rizs káliumot is tartalmaz, amely felveszi a harcot a környezeti stressz ellen, foszfort, amely segíti a növény gyökereinek fejlődését, valamint magnéziumot, amely a klorofill fontos összetevője. A klorofill a növények színét adja és lehetővé teszi a fotoszintézist.

A rizs többféleképpen felhasználható az őszi szezonban az orchideák tápozásához. 1 liter vízhez adjunk egy marék rizst, hagyjuk egy keveset állni, míg a keményítő kioldódik belőle. Szűrjük le, majd öntsük a keményítőtartalmú vizet egy edénybe, és használjuk az orchidea öntözéséhez.

Az orchidea gondozásának másik módja, ha a korábban leszűrt rizsvízhez egy evőkanál fehér ecetet adunk. A két összetevőt keverjük jól össze, és ezzel öntözzük az orchideát.

A tavaszi és nyári szezonban mindenképp alkalmazzunk rizst az orchideákra, hiszen a kártevőket is távol tartja.