A 103 éves nagymama kiugrott egy repülőből, hogy ezzel megvalósítsa élete legnagyobb álmát – gratulálunk neki

Egy 103 éves svéd nő teljesítette világrekordot jelentő álmát, és ő lett a legidősebb ember, aki tandem ejtőernyős ugrást hajtott végre. Rutt Larsson határozottan nem olyan, mint a többi korabeli nagymama.

Idős emberként az emberek azt várnák, hogy Rutt Larsson a családjával tölti az idejét a svédországi Mjölbyben lévő otthonában, de ő nem egy átlagos nagymama. Larsson egy kalandvágyó nő, aki szerint a kor csak egy szám.

Amellett, hogy egy új világrekord felállítását tervezi, Larsson imád énekelni. Tagja egy helyi kórusnak, és szívesen énekel különböző dallamokra. Ráadásul a családja támogatja őt mindenben, amit csinál.

A nagymama

Larsson 1918-ban született, és ugyanabban a városban nőtt fel, ahol jelenleg is él gyermekeivel, unokáival és dédunokáival. Barátai és családja ismerik pozitív életszemléletét és kalandvágyó természetét.

2021 decemberében Larsson egyik szenvedélyének tett eleget, és a svéd hagyományoknak megfelelően gyertyakoszorút viselve észbontó előadást tartott Szent Lucia napján. Ő lett a legidősebb nő, aki valaha fellépett. Azt mondta: “Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem!

“Van valami különleges abban, ha valaki a legidősebb”.

— Euronews Culture (@euronewsculture) May 30, 2022

Szenvedély az égbolt iránt

Larsson 90 éves koráig soha nem próbálta ki az ejtőernyőzést vagy bármilyen kapcsolódó sportot. A 90. születésnapján siklóernyőzni ment, ami felkeltette az érdeklődését a hasonló sportok iránt.

Aztán felszállt a repülőgépük, és miután elérte a szükséges magasságot a tengerszint felett, Larssont megkérték, hogy az ejtőernyőjét viselve ugorjon.

Miután megtapasztalta a siklóernyőzés izgalmát, Larsson kipróbálta az ejtőernyőzést és a léggömbugrást, és minden egyes pillanatát imádta. Soha nem gondolta volna, hogy a madárként való repülés ennyire lenyűgözi majd.

Az első tapasztalat

2020-ban Larsson először próbálta ki az ejtőernyőzést, és nagyon tetszett neki az élmény. A föld felett lebegés ráébresztette az akkor 102 éves nőt, hogy világrekordot szeretne felállítani, mint a legidősebb ember, aki kipróbálta ezt a sportot.

Családja segítségével Larsson utánanézett, és felfedezte, hogy a legidősebb tandem ejtőernyős ugrás női rekorderének az amerikai Kathryn “Kitty” Hodges számít:

“Volt egy amerikai nő, aki megdöntötte a rekordot, így nekem kellett megdöntenem az övét”.

A világrekord

A versenyző nyugdíjasnő szerette volna, ha neve bekerül a Guinness-rekordok közé, és nem habozott megtapasztalni az adrenalinlöketet, amikor 103 évesen és 259 naposan leugrott egy repülőgépről.

Hodges 2019-ben, 103 évesen és 129 naposan lett a rekordtartó, Larsson pedig 2022. május 29-én döntötte meg a rekordot. Felidézte, hogy napos, tiszta égboltú nap volt, tökéletes az ejtőernyőzés élményéhez. Elmondta: “Az én időmben nem tudtam, hogy ez a nap a legjobban sikerült:

“Új erőre kap az ember, amikor eljön a nyár”.

A nagymamának szurkolva

A hírügynökségek több tisztviselője is ott volt Larsson családtagjaival együtt, és várták, hogy a földre szálljon. Lánya, Ulla új cipőt vett neki, míg unokája az ég felé nézve szurkolt neki.

“Csodálatos volt ezt megtenni. Már régóta gondolkodtam ezen” – mondta Larsson a médiának. A médiumok videót készítettek az egész ejtőernyős ugráskísérletéről, amely később vírusként terjedt a közösségi médiában.

A vidám nagymama mosolyogva látható a rövid klipben, ahol egy repülőgépbe szállt be. A repülőgépen Joackim Johansson ejtőernyős szakértő kísérte el.

Kiugrás

Ezután a repülőgépük felszállt, és miután elérte a szükséges magasságot a tengerszint felett, Larssont megkérték, hogy ugorjon ki az ejtőernyőjével. A legtöbb korabeli nővel ellentétben ő kiugrott a repülőgépből, és élvezte a szabadesést.

Családja és a média képviselői az égre szegezték tekintetüket. Izgatottan figyelték, hogy Larsson kék ejtőernyővel a föld felé tart. Amikor leszállt, mindenki éljenzett és tapsolt neki, miközben a Guinness World Records tisztviselői rögzítették a gyors ereszkedést.

Miután Larsson leszállt, a média képviselői az élményéről kérdezték. Amikor megkérték, hogy írja le, mit látott onnan fentről, azt mondta: “Mostanában már nem látok olyan jól, de jó érzés volt”.

Egy inspiráló történet

Larsson azt mondta, hogy egy kis tortával ünnepli, hogy ő lett a legidősebb nő, aki tandem ejtőernyős ugrást hajtott végre. Amit ő tett, azt nem sok idős ember élvezné.

Felnőttként Larsson valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy 103 évesen világrekordot dönt. Története igazán inspiráló és egyedülálló, és reméljük, hogy minden álmát valóra váltja. Oszd meg a történetét barátaiddal és családoddal, hogy mesélj nekik erről a menő nagymamáról.