A 12 gyerekes házaspár minden gyerekét otthon tanítja a farmján: “A gyerekek Isten ajándékai”

Courtney és Chris Rogers egy kis új-mexikói farmon élnek 12 gyerekükkel, akik közül a legfiatalabb 2022 márciusában született. A házaspár számára az Istenbe vetett hit az egyik legfontosabb dolog, és azt mondják, a káosz közepette is rendkívül hálásak örömteli otthonukért.

„Mindig is anya akartam lenni, de soha nem gondoltam volna, hogy 12 gyerekem lesz. Szeretem, hogy nagy családom van, és hálás vagyok érte, hogy Isten ránk bízta ezeket a gyerekeket” – mondta az édesanya.

Courtney Észak-Karolinában, Chris pedig Georgiában nőtt fel, de 8 évvel ezelőtt Új-Mexikóba költöztek. Gyerekeik, Clint, 12, Clay, 10, Cade, 9, Callie, 8, Cash, 7, az ikrek, Colt és Case, 6, Calena, 4, Caydie, 3, Coralee, 2, Caris, 1 éves, a család legifjabb tagja pedig az újszülött Cambria.

Fotó: Courtney Rogers/Instagram

Chris, aki maga is nagy családból származik – 9 testvére van – a helyi templom lelkésze, emellett pedig különböző építkezési projektekben vesz részt. Courtney otthon van a gyerekekkel, és ő maga tanítja őket egész évben, közben pedig a farm gondozására is sok időt és energiát szánnak.

„Az otthoni oktatás és a farmunkon való közös munka összetartó családdá tesz bennünket. Szórakozunk, de keményen dolgozunk azért, hogy a gazdaságot és a háztartást fenntartsuk” – mondja Courtney, hozzátéve, hogy különösen az idősebb fiúk élvezik az építkezéssel kapcsolatos projekteket, mert sokat tanulhatnak az apjuktól. Mindenki kiveszi a részét a házimunkából, kicsik és nagyok egyaránt.

„Mindannyian itt élünk, és mindannyian takarítunk magunk után” – magyarázza az édesanya.

Fotó: Courtney Rogers/Instagram

A 14 fős család ellátása nem könnyű feladat, de szerencsére a farm biztosítja a hús, a tojás és a zöldségek egy részét.

Courtney először egy hónappal az esküvőjük után esett teherbe, és nagyon izgatott volt, de sajnos még a terhesség 6. hete előtt elveszítette a babát. „Megszakadt a szívem. Persze nagyon korai szakaszban veszítettem el a babát, de akartuk őt, és ez egy álom vége volt” – idézte fel Courtney.

6 hónappal később újból teherbe esett, és 2010 márciusában megszületett a házaspár első gyereke, Clint. 16 hónappal később megszületett Clay, aztán a terhességek egyre rövidebb időközökben követték egymást. Harmadik gyerekük, Cade, mindössze 3 hónapos volt, amikor Courtney felfedezte, hogy ismét babát vár.

Fotó: Courtney Rogers/Instagram

„Be kell vallanom, kissé zavarban voltam, amikor bejelentettem ezt a terhességet” – mondta az édesanya, de miután a négyes számú baba, a pár első kislánya, is megszületett, már nem volt megállás, Courtney valósággal beleszeretett az anyaságba.

Természetesen 12 gyerek felnevelése nem könnyű feladat, és Rogersék gyakran érzik azt, hogy helyszűkében vannak. Mostanra már a 15 személyes kisbusz is kezd szűkös lenni a család számára, és ha nyaralni mennek, utánfutóra is szükségük van a csomagoknak. Ráadásul ennyi személyre szállodai szobákat is nehéz foglalni, ezért jobban járnak, ha egy egész házat kivesznek.

A nehézségek ellenére a Rogers család nagyon boldog, és a hitük megadja nekik azt a szilárd alapot, amire szükségük van. Courtney és Chris órákat tartanak a templomban, önkéntesek a helyi bölcsődében, ugyanakkor amerikai jelnyelvet is tanítanak.

Fotó: Courtney Rogers/Instagram

A család együtt jár templomba, és Courtney az Instagramon oszt meg részleteket mindennapi életükről.

„Úgy gondoljuk, hogy a gyerekek Isten ajándékai, és nem szabad magától értetődőnek vennünk őket. Most minden eddiginél több időt kell szánnunk arra, hogy megtanítsuk gyermekeinket a helyes értékekre, a megfelelő munkamorálra, valamint a család és Isten iránti szeretetre” – mondta Courtney. Forrás