A 4 éves kislány összebarátkozott egy 82 éves özvegy férfival, és még a hálaadást is együtt töltötték

A négyéves Georgia államból származó Norah Wood egy élelmiszerboltban ismerkedett meg az akkor 82 éves Dan Petersonnal, amikor édesanyjával elmentek süteményeket vásárolni a kislány születésnapjára.

A kislány vidáman közölte a komor idős férfival, hogy éppen aznap van a születésnapja, mire Dan azonnal felvidult, és beszélgetni kezdtek. Mielőtt elváltak volna, még meg is ölelték egymást, sőt, Norah édesanyja, Tara, egy közös fotót is készített.

Az édesanya később megosztotta a képet a közösségi médiában, és egy felhasználó, aki felismerte az idős férfit, azt írta: „Ez az első alkalom, hogy mosolyogni látom ezt a férfit a felesége halála óta.” Ez a megjegyzés megdöbbentette Tarát, és arra késztette, hogy megkeresse a férfit, hogy újból találkozhassanak.

Fotó: Norah and Mr. Dan/Facebook

Dan Peterson mindössze pár hónappal azelőtt veszítette el a feleségét, hogy találkozott volna a kislánnyal és az édesanyjával. A veszteség nagyon megviselte őt, és voltak napok, amikor különösen rosszul érezte magát, mint például aznap is.

Miután megtudta az elérhetőségeit, Tara megkereste Dan-t, hogy megtudja, hajlandó lenne-e újra találkozni. A férfi örömmel látta vendégül a kislányt és az anyukáját az otthonában, és Norah meg ő ezután valósággal elválaszthatatlanok lettek. Norah halloweenkor is meglátogatta idős barátját, Minnie egérnek öltözve. Tara pedig meghívta Dan-t magukhoz hálaadásra.

Dan örömmel elfogadta a meghívást, és Norah hat testvérével is megismerkedett. Attól a naptól fogva igazi családtagnak számított, és ez évekig így is maradt, egészen az idős férfi haláláig. „Ha soha nem találkoztak volna Norah-val, nem tudom, lett volna-e kivel töltenie a hálaadást, és ez elszomorít” – magyarázta Tara.

Fotó: Norah and Mr. Dan/Facebook

„Megmutatta nekem a szeretet mélységét; olyan mélységet, amelyről nem is tudtam, hogy létezik” – mondta Dan Norah-val kötött barátságáról.

Norah, egyik testvére, Marigold, és édesanyjuk, Tara, minden vasárnap meglátogatták Dan-t, és nagyszerűen szórakoztak együtt. Norah szívesen hallgatta Dan történeteit, és megtudta, hogy az idős férfi korábban egyetemi tanár volt, és legalább három egyetemen tanított matematikát. Ugyanakkor azt is megtudta, hogy Dan az Egyesült Államok légierejének veteránjaként még repülőgépet is vezetett.

Dan szintén nagyon élvezte a találkozásaikat, és azt mondta, Norah valószínűleg megmentette őt a depressziótól és az önsajnálattól. Norah egy napon átvitt néhány görögdinnyemagot a nagyapjától, és megkérte Dan-t, hogy ültesse el azokat a kertjében. Bár az idős férfi kételkedett a sikerben, mégis elültette a magokat, és néhány hónappal később már 8 görögdinnye volt a kertjében. „Norah végignézheti majd, ahogy hatalmas növényekké fejlődnek” – mondta.

Fotó: Norah and Mr. Dan/Facebook

2020-ban, négy évvel az élelmiszerboltban való valószínűtlen találkozásuk után, Dan Peterson 86 éves korában elhunyt. Tara a Facebookon azt írta, hogy a férfi halála előtti napon még találkoztak, és együtt töltötték a délelőttöt.

„Jó hangulatban volt, vidám és boldog volt. Tele volt a hasa palacsintával, és a szíve szeretettel” – írta. Norah és családja életük végéig emlékezni fognak Danre, és a közösen szerzett emlékekre.

A gyászjelentésből az is kiderült, hogy Dannek 2 fia – Keith és Gary –, 4 lánya – Kerri, Julie, Janie és Stephanie –,12 unokája, 8 dédunokája egy bátyja és 2 nővére volt.