A 4 éves súlyosan beteg kislány álma, hogy rendőrnő legyen, és ezt a születésnapján válóra is váltsák a helyi tisztek

Egy beteg lány mindig is arról álmodott, hogy rendőrnő lesz, és elkapja a rosszfiúkat. Nem is sejtette, hogy szíve vágya váratlanul valóra válik, ami még emlékezetesebbé teszi különleges napját.

A gyerekek ártatlanságukról, imádnivaló viselkedésükről és szerető szívükről ismertek. Imádják kipróbálni magukat különböző dolgokban, és mindig készen állnak arra, hogy új utakat fedezzenek fel. A tinédzserek is tele vannak tehetséggel és kreativitással, és határozott álmaik vannak, amelyeket nem félnek megvalósítani.

Míg egyes gyerekek tanárok vagy pilóták szeretnének lenni, mások például a mérnökök, a művészek, a üzletemberek vagy akár a rendőrök szakmája iránt éreznek vonzalmat. A mai történetben szereplő kislánynak is volt egy ilyen álma, amely a legszebb módon vált valóra.

Egy csodás barátság

A kis Zoe az édesanyjával, Huyennel Sydneyben élt. 2022 júliusában az anya-lánya páros részt vett a szülővárosukban található Manly Bear Cottage gyermekkórházban tartott éves szuperhősnapon, ahol találkoztak egy barátságos idegennel.

Zoe és Huyen azonnal összebarátkoztak a rendőrség kabalafigurájával, “Policeman Charlie”-val. Mielőtt elmentek, a rendőr és a kis Zoe megegyeztek, hogy újra találkoznak, lehetőleg még a születésnapja előtt.

Különleges meghívó

Augusztus második hetében az NSW rendőrség külön meghívást küldött Zoénak és édesanyjának, Huyenak, hogy találkozzanak barátjukkal, Charlie rendőrrel. Amikor a páros megérkezett, néhány rendőr munkához látott, és egy gyönyörűen becsomagolt ajándékdobozt adott át a kis Zoénak.

Mielőtt azonban átadhatták volna az ajándékot a kisgyermeknek, egy szürke kapucnis férfi jelent meg a semmiből, megragadta a dobozt, és elrohant. Az NSW munkacsoport a kis Zoé segítségét kérte a helyzet megoldásához, gyorsan küldetésre küldték egy mini rendőrruhába öltözve.

Izgalmas üldözés

Az ifjú rendőrnő csatlakozott az NSW rendőrség munkatársaihoz, hogy a városon át tartó gyors és őrült hajsza során felkutassák a ravasz banditát. Zoe nagy meglepetésére a tolvaj motorcsónakkal szállt vízre.

De nem lehetett megállítani a kis rendőrnőt, aki a tengerészeti körzetparancsnokság segítségével követte őt Sydney kikötőjén keresztül. A kis Zoe úgy döntött, hogy másképp közelíti meg a helyzetet, amikor a megfoghatatlan bandita a partra szökött.

Küldetés teljesítve

Nem sokkal később az aprócska rendőrnő igénybe vette a légierő parancsnokságának segítségét, és a levegőben folytatták a küldetést. A rendőrségi mellénybe és sapkába öltözött Zoe boldogan adta az utasításokat a pilótának, és élvezte a Harbour Bridge lenyűgöző látványát.

Végül Zoe rendőr egy fekete rendőrautóban, villogó fényekkel és szirénázva üldözőbe vette a születésnapi ajándék tolvajt, és győztesen került ki belőle.

Egy büszke rendőrnő

Miután a tolvajt elfogták, az NSW rendőrök visszaszolgáltatták a születésnapi ajándékot jogos tulajdonosának. Huyen elmondta, hogy kislányának csodálatos napja volt, és hihetetlenül büszke volt magára, amiért elkapta a tolvajt. Hozzátette:

“A különleges nap után [Zoe] arra a következtetésre jutott, hogy rendőrnek lenni nehéz, de még mindig biztos benne, hogy a jövőben rendőr akar lenni.”

Boldog születésnapot!

Ezenkívül Huyen köszönetet mondott az egész NSW munkacsoportnak, amiért mindent megtettek azért, hogy kislánya álma valóra váljon.

Zoe diffúz intrinzikus pontingliomával (DIPG) küzd, amely gyógyíthatatlan agydaganat, és egyben az egyik legagresszívabb gyermekkori rákos megbetegedés. Évente közel 20 ausztrál gyermeknél diagnosztizálnak DIPG-t.

Az NSW rendőrség megosztotta azt a szívszorító videót, amelyen Zoe rendőrtiszt 2022. augusztus 18-án, a születésnapján távozik a küldetéséről. A felirat így szólt:

“Köszönjük a hihetetlen bátorságát, Zoe rendőrtiszt! Az NSW rendőrségtől mindannyiunk nevében nagyon boldog születésnapot kívánunk.”

Nagy örömünkre szolgál, hogy Zoé megvalósította álmát, hogy rendőr legyen, és emlékezetes negyedik születésnapot ünnepelhetett. Nagyszerű, bátor kis rendőrnő. Isten vigyázzon erre a kis hercegnőre.