A 78 éves hölgy több mint 80 gyermeket fogadott be az elmúlt 3 évtizedben, és nem áll meg

Az elmúlt 34 évben Linda Owens, a kaliforniai Haywardban élő 78 éves hölgy 81 gyermeket fogadott be egy árvaházból.

Egy 7 hetes kislány, akit még újszülöttként hagytak magára a kórházban, volt a 81. gyermek, akiről Linda gondoskodott.

A hölgyet nemrégiben a KPIX helyi hírcsatorna Jefferson-díjjal tüntette ki erőfeszítéseiért.

Egy kisbaba gondozása az élet első napjaiban nem könnyű feladat, de Linda több évtizedes tapasztalattal az önéletrajzában tudja, hogyan kell ezt a legjobban csinálni. „Kihívást jelentő munka, de nagyon kifizetődő” – mondta.

Meglepő módon a nyugdíjas élelmiszer-osztály vezetője egyedülálló anyaként is gondoskodik a kicsikről, sőt, egyszerre kettőt is befogad.

Linda még három ikerpárt is befogadott. Mindezekért és még sok minden másért is szuper anyukának tartják!

Otthonában rengeteg a babaruha és a kiegészítő, amelyek közül sokat a saját pénzéből vásárolt. Bár fizetést kap a munkájáért, a gyermekgondozás több számára, mint egyszerű munka – ez hivatás. „Ez egy küldetés, amit Isten adott nekem” – magyarázta.

Az is segít, hogy ez természetes számára, hiszen gyerekkora óta szeret csecsemőkkel foglalkozni. Sajnos a gondozásában lévő újszülöttek közül többen az anyaméhben drogoknak voltak kitéve. Emiatt fejlődési elmaradásban szenvednek, és sokan nem alszanak át egy éjszakát sem.

Mia Buckner-Preston, az Alameda Megyei Gyermek- és Családügyi Minisztérium elhelyezési részlegének igazgatója kiváló gondozónak nevezi Lindát. „A tapasztalata, a gondoskodás, a szeretet, amit a babáknak ad… mérhetetlen” – mondta.

A megyének több mint 500 nevelőszülői családja van, és Linda a legrégebbiek közé tartozik. Mia szerint ő a „szinte egyedül álló kategóriába” tartozik.

Mika Hiramatsu gyermekorvos szerint Linda tapasztalatai önmagukért beszélnek. Az évek során Linda sok kisbabát vitt ehhez a gyermekorvoshoz, és láthatta, hogy Linda mennyire szereti mindegyiküket.

„Mindig nagyon optimista volt, mindig eltökélt, hogy ezeknek a babáknak a lehető legjobb kezdést biztosítsa az életben” – mondta Mika.

És Linda szeretetének és szakértő gondoskodásának köszönhetően minden egyes baba örökbefogadó szülei is a lehető legjobb kezdésben részesülnek.

Amikor Erica 12 évvel ezelőtt örökbe fogadott egy kislányt, akit Linda fogadott be, Linda adott neki néhány hasznos babatanácsot. Linda volt az, aki megtanította ennek a bizonyos babának átaludni az éjszakát, és elmagyarázta Ericának, hogyan kell ezt csinálni.

Erica és lánya még mindig tartják a kapcsolatot Lindával, időről időre meglátogatják, hogy beszámoljanak neki az immár tinédzser korú kislány mérföldköveiről.

Mint „egykori édesanyja”, Linda boldog, hogy láthatja örökös babáit boldog életet élni új családjukkal, és megvalósítani álmaikat. „Ettől úgy érzem, hogy jól végeztem a munkámat” – magyarázta.

Bár az újszülöttekről gondoskodni nehéz, még nehezebb búcsút venni. Amikor minden egyes nevelőszülői elhelyezés véget ér, Lindának át kell adnia a babákat a biológiai vagy örökbefogadó családjuknak. „Minden alkalommal fáj, amikor ez történik, de ez is a folyamat része” – mondta.

Hihetetlen, de Linda mind a 81 csecsemőre emlékszik, akit az elmúlt 30 év alatt nevelt fel, az első közülük most 37 éves!

Most egy 7 hetes kislány van a gondjaira bízva, és mint az összes többit előtte, Linda is tudja, hogy egy nap el kell engednie őt is.

Amikor eljön az idő, ezt fogja tenni: „Homlokon fogom puszilni, a legjobbakat kívánom neki, és elmondom neki, hogy szeretem”.

Gratulálunk Lindának és minden nevelőszülőnek és örökbefogadó szülőnek, akik önzetlenül arra áldozzák életüket, hogy gondoskodjanak a rászoruló gyermekekről, akik ugyanúgy megérdemelnek egy szeretettel teli otthont, mint bárki más.