A 78 éves nyugdíjas nő több mint 80 csecsemőt nevelt fel 3 évtized alatt: “Isten megajándékozott engem”

A 78 éves nyugdíjas nő több mint 80 csecsemőt nevelt fel 3 évtized alatt:
Fotó: Sylvia Soublet/Alameda County Social Services Agency

A 78 éves Linda Owens korábban egy élelmiszerboltban dolgozott menedzserként a kaliforniai Haywardban, de emellett több mint 3 évtizede fogad be kisbabákat nevelőszülőként, és ezzel akkor sem hagyott fel, amikor nyugdíjba ment.

Linda, aki gyakran egyszerre két csecsemőről is gondoskodik, azt mondja, nevelőszülőnek lenni „nagy kihívás, de nagyon hálás feladat.”

„Ez az, amivel Isten megajándékozott engem” – teszi hozzá az idős nő.

Sok kisbaba, aki Linda Owens gondozásába kerül, már az anyaméhben ki volt téve kábítószerek hatásának, emiatt alvászavaraik és fejlődési nehézségeik vannak. Ugyanakkor a nő 34 éves tapasztalattal rendelkezik, és nem ijed meg a kihívásoktól, ráadásul többek között 3 ikerpárról is gondoskodott már.

Linda Owens az egyik legrégebben tevékenykedő nevelőszülő a kaliforniai Alameda megyében. Bár kap fizetést a munkájáért, a szükséges dolgok egy részét, cumisüvegeket, tápszereket és babaruhákat, a saját pénzén vásárolja meg.

„Szinte egyedülálló a maga nemében. Felmérhetetlen a tapasztalata, az a szeretet és gondoskodás, amit a babáknak ad” – mondja Owensről Mia Buckner-Preston, az Alameda megyei gyermek- és családszolgáltatások osztályának igazgatója.

A 78 éves nyugdíjas nő több mint 80 csecsemőt nevelt fel 3 évtized alatt: "Isten megajándékozott engem"
Fotó: Sylvia Soublet/Alameda County Social Services Agency

Bár mindig nehéz, amikor búcsút kell vennie egy újabb gyerektől, Owens tudja, hogy amikor egy gyerek, akiről gondoskodott, hazakerül, vagy örökbe fogadják, ő újabb rászoruló kisbabát vehet a gondjaiba.

„Adhatok neki egy puszit a homlokára, a legjobbakat kívánhatom neki, és azt mondhatom: Szeretlek” – mondta a nő arról, milyen érzés búcsút venni a kicsiktől.

A 81. gyerek, aki a gondozásába került, egy kislány, aki azóta él nála, amióta megszületett.

Mika Hiramatsu gyermekorvos, aki évek óta dolgozik együtt Owensszel, azt mondja, az idős nő, mindig nagyon optimista, és nemcsak a gyerekek de a jövendőbeli örökbefogadó szülők életét is megkönnyíti.

Egy Erica nevű nő, aki örökbefogadott egy most 12 éves kislányt, akiről korábban Owens gondoskodott, mind a mai napig közeli kapcsolatban van az idős nővel, és rendszeresen látogatja őt, megosztva vele lánya eredményeit. A nő azt mondja, Owens kezdetben rengeteget segített neki, tanácsokkal látta el őt. „Tudom, hogy játszani akarsz vele, de ha felébreszted, megzavarod az alvásrendjét” – mondta akkor Owens a kezdő anyukának.

Owens azt mondja, egykori nevelt lánya gyönyörű lett, és örömmel tölti őt el a gondolat, hogy teljesítette a feladatát, és megadta neki azt, amire szüksége volt, hogy boldog élete legyen.

Az idős nő, aki tavaly áprilisban megkapta a Bay Area Jefferson-díjat a közösségnek tett szolgálatáért, minden nevelt gyerekére emlékszik, akik közül a legidősebb most 37 éves. Forrás