A 85 éves nagymama még soha nem látott hegyeket, ezért az unokája elviszi őt mind a 63 amerikai nemzeti parkba

Miután tíz évig nem beszélt a nagymamájával, egy washingtoni férfi úgy döntött, hogy vele együtt mind a 63 amerikai nemzeti parkot meglátogatja, miután az idős nő bevallotta, hogy még soha nem látott hegyeket. A 85 éves nagymama nagyon élvezte a nem mindennapi kalandot, és közben az unokájával való kapcsolata is minden addiginál szorosabb lett.

Amikor Brad Ryan még kisfiú volt, nagyon jó volt a kapcsolata apai nagymamájával, Joy Ryannel. Minden nap együtt voltak ohiói otthonukban, és szívesen kalandoztak együtt a természetben, miközben békákat fogtak.

2001-ben azonban Brad szülei elváltak, és a fiúnak megszakadt a kapcsolata a nagymamájával. „Ez valahogy kettészakította a családunkat. Tíz évig nem beszéltem vele” – idézte fel.

Fotó: Grandma Joy’s Road Trip/Instagram

Brad csak tíz évvel később, a nővére esküvőjén látta viszont a nagymamáját, és amint megpillantotta őt, azonnal visszatértek a gyerekkori emlékei. Abban a pillanatban tudta, hogy rendbe kell hoznia a kapcsolatukat.

Joy-nak nem volt könnyű az egymástól távol töltött tíz év. Leukémiával diagnosztizálták, majd, miután felépült, gyakran visszatérő tüdőgyulladással küzdött.

Az esküvő után Brad felhívta a nagymamáját, és meghívta őt az otthonába, azzal a kéréssel, hogy tanítsa meg őt banánkenyeret sütni. „Kezdetben kínos, amikor kihagysz tíz évet valaki életéből” – magyarázta Brad.

Fotó: Grandma Joy’s Road Trip/Instagram

Brad és Joy a nulláról kezdték újra a kapcsolatukat, és lépésről lépésre haladva építették ki a bizalmat egymás iránt. Sokat beszélgettek a természetről, és Brad ekkor tudta meg, hogy a nagymamája még soha nem látott hegyeket. „Nagy kár, hogy soha nem láttam ilyesmit életemben. Soha nem volt rá lehetőségem” – mondta Joy.

Mivel Brad tudta, hogy a nagymamája nagy természetrajongó, nem akarta, hogy mindebből ki kelljen maradnia, és elhatározta, hogy megmutatja neki nemcsak a hegyeket, de az óceánokat, sivatagokat, és minden más olyan gyönyörű tájat, amit korábban nem láthatott.

2015 szeptemberében Brad elvitte Joy-t a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkba. Ekkor az állatorvosi egyetem utolsó évét végezte, és mindent ő fizetett. Azt azonban még nem sejtették, hogy ez csak a kaland kezdete lesz.

Fotó: Grandma Joy’s Road Trip/Instagram

„Nemcsak hegyeket látott, hanem hegyeket mászott velem. Még akkor is mosolygott, amikor zuhogott az eső” – mesélte Brad, aki ekkor értette meg, hogy Joy nem az a tipikus nagymama. Szuperhősnek tartotta, miután tanúja volt hihetetlen erejének és kitartásának, amivel idős kora ellenére is hegyeket mászott.

Első kalandjuk nagy siker volt, és Brad arra is rájött, hogy a nagymamája is segített neki. Korábban nem érezte magát a legjobban mentálisan, de miközben együtt járták a természetet, nagyon boldog volt. „Próbáltam tenni valamit, hogy segítsek neki, és közben valójában ő mentett meg engem” – mondta.

Szerettek volna még több hasonló kalandot, de mivel nem volt ehhez elég pénzük, Brad létrehozott egy GoFundMe oldalt, és az összegyűlt adományokból 2017-ben 28 nap alatt 21 nemzeti parkot jártak be.

Fotó: Grandma Joy’s Road Trip/Instagram

De 28 napos utazásuk nem csak a túrázásról, az állatok megfigyeléséről és a természet csodáiról szólt. Ez az időszak abban is segített, hogy végre valóban tisztázzák azokat a félreértéseket, amelyek tíz évig távol tartották őket egymástól, és megszilárdították a kapcsolatukat.

2018-ban a páros ellátogatott az ohiói Cuyahoga Valley Nemzeti Parkba, és még jó néhány másik nemzeti parkot is felfedeztek ugyanabban az évben. A következő évben Brad elkezdte megosztani kalandjaikat a világgal. Az Instagram oldal, ahol dokumentálta közös útjaikat, egyre népszerűbb lett, és hamarosan különböző cégek szponzorált utakat kezdtek ajánlani a párosnak. Néhány kedves idegen pedig felajánlotta, hogy az otthonukban szálljanak meg.

Joy sokaknak nyújtott inspirációt, és bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen. A duó célja az volt, hogy az ország összes nemzeti parkját felfedezzék. 2021-ben Brad és Joy bejárta Alaszka nemzeti parkjait, ahol Joy egyik régi kívánsága is teljesült – szemtanúja lehetett annak, ahogy néhány medve halakra vadászik.

Mostanra már csak egyetlen nemzeti park maradt, ahol a páros még nem járt, a National Park of American Samoa, de terveik szerint még 2023 vége előtt ellátogatnak oda. Mindketten elismerték, hogy ez az út valószínűleg érzelmes élmény lesz a számukra.