A 94 éves bácsi medencét épített a kertjében a szomszéd gyerekeknek, miután a felesége meghalt rákban

Soha nem tudjuk igazán, hogy fog hatni ránk egy szerettünk halála. Mindenki másképp gyászol, a maga eszközeivel és idejében dolgozza fel a veszteséget.

Amikor Keith Davison 66 év házasság után elveszítette élete szerelmét, csak árnyéka volt önmagának. A 94 éves férfi felesége még 2016-ban halt meg rákban.

„Nem tudod elképzelni milyen érzés lesz. Az ember nagyon sokat sír. Ez már csak így megy, mert ő már nincs itt.” – mondta a férfi az ABC-nek.

Keith Davison

De Keith, aki nyugalmazott bíró, végül úgy döntött, tesz valamit annak érdekében, hogy elterelje a figyelmét a rá nehezedő, súlyos csendről. Ezért épített egy medencét a hátsókertjében, ami elég nagy ahhoz, hogy az összes szomszédgyerek játszhasson benne.

„Tudtam, hogy átjönnek majd.” – mondta Keith.

Keith Davison

A szomszédok eleinte csak nevettek rajta, amikor előállt az ötlettel. Jessica Huebner, aki Keith közelében lakik, azt mondta: „Idén tavasszal, amikor láttam, hogy elkezdi letenni a jelzőpóznákat az udvarban, mondtam a férjemnek, hogy úgy tűnik, tényleg épít egy medencét az udvarán. Sok örömet hoz a szomszédságba, különösen a gyerekeknek.”

Tekintettel arra, hogy annak a városnak, ahol Keith lakik, nincs szabadtéri úszómedencéje, az a 9,7 m hosszú és 2,7 m mély medence, amit az udvarában épített, valóban nagyszerű ötlet.

Jessica viccesen azt mondogatja a szomszédjának: „Lényegében örökbe fogadtad az egész szomszédság gyerekeit, ők már a te unokáid.”

Bár az óriási medence építése az ő korában furcsa vállalkozásnak hangzik, Keith nagyon is elégedett a döntésével. „Legalább nem ülök itt egyedül, és bámulom a falakat.” – mondta. „Mi mást is tehetnék? Így legalább egy egész sereg gyerek jön át minden délután.”