A feleség zavarba jön, amikor a férje a kukához rohan és könnyes szemmel öleli át a koszos hajléktalant

A 25. házassági évfordulójukon a pár úgy döntött, hogy Roger szüleivel ünneplik meg azt az új otthonukban. Roger aznap későn végzett a munkával, és nagyon éhes volt. Már vezetés közben elképzelte az ételeket, különösen apja híres füstölt barbecue-ját.

Néhány mérföldre a szülei házától Roger észrevett egy hajléktalan férfit, aki a szemétben kutatott étel után. “Hogy ehet valaki ételt egy kukából?” – kérdezte grimaszolva. Közelebbről figyelte a férfit, amíg rá nem jött, hogy felismerte a kabátját.

Roger azonnal megállt a kocsival, meglepve ezzel a feleségét. “Hová mész?” – kiáltotta, amikor a férfi kiszállt a járműből.

Roger odalépett a hajléktalan férfihez. “Bruce bácsi?” – kérdezte. A hajléktalan megfordult, és Roger szeme megtelt könnyel. Magához húzta a hajléktalant, és megölelte.

Anna a kocsiból figyelte, és megdöbbent. Épp most mosta ki a férje fehér ingét, és most egy koszos hajléktalant ölelget. “Ezt hogy gondolja? A szülei azt fogják hinni, hogy úgy engedtem ki a házból, hogy úgy néz ki és úgy bűzlik, mint egy szemetes!” – nézte rémülten.

Mit fog mondani a szüleinek? Parfüm után kutatott a kocsiban, és megkönnyebbült, amikor talált egyet a táskájában.

“Bruce bácsi!” mondta Roger a férfinak. “Azt hittem, meghaltál” – kiáltotta sírva. A hajléktalan zavartan nézett rá, és Roger rájött, hogy a férfi nem ismeri fel.

“Én vagyok az, Roger ‘A szög’! Emlékszel rám?” – kérdezte a férfi.

Aztán, mintha csak egy szellemet látott volna, a hajléktalan férfi felzokogott, és átölelte Rogert. “Roger” – kiáltotta. “Annyira örülök, hogy látlak”.

Roger a kocsihoz vitte a hajléktalant, hogy bemutassa neki Annát. Elárulta, hogy Bruce nagybátyja egyszer az utcán találta őt, amikor még gyerek volt. “Ő volt az az ember, aki megmentette az életemet, Anna. Ő etetett és melegen tartott, amíg elég jól éreztem magam ahhoz, hogy az árvaházba menjek”.

“Bruce bácsi tanított meg építeni. Meglátogatta az árvaházat, ahol éltem, és megtanított, hogyan kell egyszerű építőszerszámokkal dolgozni. Még a “szög” becenevet is tőle kaptam, mert annyira szerettem építeni” – mesélte Roger izgatottan a feleségének.

Anna szörnyen érezte magát, amiért elítélte a hajléktalan férfit. Rámosolygott, mielőtt megköszönte, hogy megtanította a férjét arra, hogyan lehet kiváló építőmester.

“Olyan voltál nekem, mintha az apám lettél volna, Bruce bácsi, de egy nap nem jöttél többet. Mi történt?” Roger megkérdezte.

“Sajnálom, fiam. Nem akartam elbúcsúzni tőled, mert tudtam, hogy túlságosan fájna. Elhagytam a várost, hogy dolgozzak és tisztességes pénzt keressek. Végül túl sokat dolgoztam, és ez kihatott az egészségemre” – árulta el Bruce bácsi. “Hamarosan már nem voltam elég erős a munkához. A pénzem lassan elfogyott, mivel rengeteg számlát kellett kifizetnem. Ezután nem találtam munkát, és az utcára kerültem. Soha nem gondoltam, hogy még egyszer látlak.”

Roger szörnyen érezte magát, hogy Bruce bácsikája ilyen sorsra jutott. Miután abbahagyta a látogatásokat, Roger elárulta, hogy egy rendes pár végül örökbe fogadta őt.

“Az örökbefogadó szüleim rendkívül kedvesek, és hálás vagyok, hogy találkoztam velük, de mindig is hiányzott valami, Bruce bácsi, mert téged is apának láttalak” – vallotta be Roger. Bruce bácsi könnybe lábadt, szinte bűntudata volt, hogy elhagyta Rogert, amikor a legnagyobb szüksége volt rá.

Aznap este Roger úgy döntött, hogy elviszi Bruce bácsit vacsorázni a szülei házába. Jót vacsoráztak együtt, és mielőtt hazamentek volna, Roger elárulta, hogy ő és Anna örülnek, hogy náluk marad.

“Építhetünk neked egy kis éképületet az udvarunkon, ahol kényelmesen elférsz” – mondta neki Roger. Anna örömmel beleegyezett, büszke volt arra, hogy a férje ilyen nagylelkűen tesz egy másik emberért.

Miután Bruce bácsi berendezkedett Roger otthonában, Roger elvitte a legjobb orvosokhoz, ahol megvizsgálták és kezelték, miután évekig nem kapott orvosi ellátást.

Azóta Bruce bácsi Roger és Anna családjának részévé vált. Bemutatták neki a gyermekeiket, és ők is úgy kezdték kezelni, mintha az egyik nagyapjuk lenne.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Soha ne felejtsd el azokat, akik segítettek neked. Roger soha nem felejtette el Bruce bácsi kedvességét, ezért amikor újra meglátta őt ilyen rossz állapotban, Roger gondoskodott róla, hogy segítsen neki talpra állni és kényelmes életet élni.
  • Ami körbejár, az körbejár. Bár Bruce bácsi sok nehézségen ment keresztül élete során, a kedvesség és a szeretet, amit Roger iránt tanúsított, végül később visszatért hozzá, amikor újra egymásra találtak, és Roger volt a soros, hogy gondoskodjon róla.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.