A férfi majdnem 230 kilós volt, de sikerült leadnia 105 kilót – ma így néz ki a férfi

A 35 éves Stephen Vysocky Kaliforniában született, és jelenleg is ott él. Gyakorlatilag gyerekkorától kezdve küzdött a plusz kilókkal, és az évek során fokozatosan egyre jobban elhízott. Azt mondja, gyerekkorában is tinédzserként depresszióval küzdött, és mire felnőtt, már túlsúlyosnak számított. A legnagyobb súly, amit elért, körülbelül 230 kiló volt, bár nem tudta pontosan megmérni magát, mert túl nehéz volt minden mérleghez.

Amikor végül rászánta magát a változásra, 3 év alatt 105 kilót fogyott, és az előtte-utána képeken egyértelműen látszik, mekkora utat tett meg. Most 123 kiló, de a célja, hogy elérje a 113 kilót.

Az előtte-utána képekhez egy olyan fotó adta az ötletet, amit az egyik barátja készített róla Disneylandben, még mielőtt fogyni kezdett volna, és amikor később visszatért ide, úgy gondolta, érdemes készíteni egy képet ugyanott, hogy lássa, mennyit fogyott.

A férfi majdnem 230 kilós volt, de sikerült leadnia 105 kilót - ma így néz ki a férfi
Fotó: Stephen Vysocky/Instagram

„Nagy változást láttam, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom a Twitteren, ahol lényegében csak négy barátom követett. Nem is gondoltam, hogy ezek a képek ekkora reakciót váltanak ki, és másokat is inspirálnak majd, hogy lefogyjanak.ű” – mondta a férfi. A kezdet azonban korántsem volt könnyű.

„Mindig azt hittem, hogy örökre „Big Steve” maradok. Nem voltam boldog akkoriban, de kényszerítettem magamat, hogy továbbmenjek az életben. Magamra erőltettem egy mosolyt, és azt mondtam magamnak, hogy jól vagyok, pedig valójában nem voltam jól” – mesélte.

Vysocky végül 2019 márciusában döntött úgy, hogy megváltoztatja az életét. Éppen túl volt egy nehéz szakításon, és ismét elhatalmasodott rajta a depresszió, de közeli barátja és lakótársa, Daniel nem engedte, hogy feladja.

A férfi majdnem 230 kilós volt, de sikerült leadnia 105 kilót - ma így néz ki a férfi
Fotó: Stephen Vysocky/Instagram

„Azt mondta, nem hagyja, hogy továbbra is a szobámban ülve utáljam az életemet. Azt mondta, jobb vagyok annál, mint gondolom, és ha tényleg le akarok fogyni, megtehetem; csak keményen kell dolgoznom érte” – mondta Vysocky.

Daniel elrángatta őt az edzőterembe, de Stephen egyáltalán nem akart ott lenni, és az első hetek nagyon nehezek voltak. Végül mégis sikerült elköteleznie magát egy teljesen új életmód mellett. Egy napon, amikor Daniel éppen nem ért rá, elment egy edzőterembe, és előfizetett egy egész évre.

„Ha hajlandó vagyok ennyi időt a barátokba és a családba fektetni, miért nem tudok időt fektetni magamba is?” – tette fel magának a kérdést.

Az első évben 45 kilót fogyott, de nem méretkezett rendszeresen, mert attól tartott, ha nem lát elég nagy változást, az csak elvenné a kedvét. Hetente 6-7 alkalommal látogatott el az edzőterembe, először csak kardió gyakorlatokat végzett, de ahogy egyre többet fogyott, erőnléti edzésbe kezdett.

Az interneten keresett tanácsokat az edzéshez, leszokott a cukros italokról, és táplálkozási tanácsokat kapott másik lakótársától, aki megmutatta neki, hogy csökkentheti fokozatosan a bevitt szénhidrátok mennyiségét, és hogy készíthet egészséges ételeket otthon. Amikor úgy érezte, túl nagy a nyomás, motivációs beszédeken vett részt, hogy erőt merítsen a továbblépéshez.

A férfi majdnem 230 kilós volt, de sikerült leadnia 105 kilót - ma így néz ki a férfi
Fotó: Stephen Vysocky/Instagram

Ahogy fokozatosan fogyott, az önbizalma is kezdett megnőni. A fogyás közel 3 év kemény munkába került, de Vysocky kitartóan dolgozott, hogy elérje a kitűzött célt.

„Boldog és egészséges akarok lenni, és azon dolgozom, hogy erősítsem és izmosítsam a testemet. Azt mondtam magamnak, amikor elkezdtem ezt az utat, hogy ez életmódváltás; ígéretet tettem magamnak, hogy folytatom azt, amit az edzőteremben elkezdtem, egészséges életmódot folytatok, mozgással és helyes táplálkozással” – magyarázta.

Jelenleg arra gyűjt pénzt, hogy műtét segítségével eltávolíthassák a fennmaradt bőrfelesleget, és azt reméli, másoknak is inspirációt jelentet a története.

A férfi majdnem 230 kilós volt, de sikerült leadnia 105 kilót - ma így néz ki a férfi
Fotó: Stephen Vysocky/Instagram

„Ha motivációra van szükséged, térj vissza a történetemhez, nézd meg a képeimet a Twitteren. Ha senki sem hisz benned, én hiszek, és neked is hinned kell magadban” – mondta.

Ő maga már megtanulta, hogy az ember bármire képes lehet, ha eléggé akarja. Azt mondja, mielőtt fogyókúrába kezdett volna, rendkívül lusta volt, de megtanult keményen dolgozni önmagáért.

„Nem egyik napról a másikra történik; ahogy a hízás is évek alatt történt, a fogyáshoz is évek kellenek. 100%-osan, teljes szívvel kell belekezdened. Hinned kell magadban, és meg kell találnod a motivációt, hogy soha ne add fel, soha ne hagyd abba. Önmagadért kell megtenned; nem a családodért, nem a barátaidért, csakis önmagadért” – tanácsolta.

Forrás