A férj elhagyta a 8 hónapos terhes feleségét. 5 héttel később, a nő meglepő dolgot talált a sütőben

Az ember furcsa teremtmény. Van úgy, hogy évekig vár valamire, aztán, amikor végre megadatik neki, egyszerűen elmegy mellette. Így járt Amanda és a férje, akik három hosszú éven át próbáltak kétségbeesetten gyermeket vállalni. Amikor kezdtek beletörődni abba, hogy nekik talán sosem lesz saját gyermekük, megtörtént a csoda. Csakhogy a folytatás kicsit félresikerült: a férj elhagyta a várandós feleségét.

Három meddő év után, Amandának végre sikerült teherbe esnie. Határtalan volt az öröm a piciny kis családjukban. A házaspár megvásárolta álmai házát, és a kismama alig várta, hogy elkezdhessék, immár hárman, a közös életüket új otthonukban.

Amanda a nyolcadik hónapban járt, amikor az élete váratlan fordulatot vett. A férje ugyanis úgy döntött, egyszerűen elhagyja őt és a születendő gyermekét. Fogta magát és lelépett, a nő nyakába varrva a gyermekgondozást, a jelzálogot, az adósságokat, és egy összetört szívet. Amandának fogalma sem volt, hogy fog ennyi mindennel megbirkózni egyszerre.

Annyira lefoglalták a kismamát a saját problémái, hogy észre sem vette, milyen különleges tervet eszelt ki számára a barátnője, Anna, hogy megadja számára azt a löketet, amire szüksége van ahhoz, hogy továbbléphessen.

A nő írt az egyik helyi rádióműsornak, mely a nagylelkű adakozós szegmenséről volt híres, és részletesen elmesélte nekik, mi történt. Amanda egyébként még hetekkel később is a sokk hatása alatt állt, teljesen becsavarodott, „mert nem igazán ezt terveztük, vagy nem ezt terveztem” – vallotta be könnyek között öt hétre rá, hogy a férje faképnél hagyta.

Anna terve bejött. A műsorvezetőket megérintette a kismama szomorú története, ezért úgy döntöttek, érdemes közbeavatkozniuk és feldobniuk Amanda hangulatát egy „ajándékkal, amit SEMMIKOR sem fog elfelejteni”.

A kismama még akkor sem jött rá a dologra, amikor az ő történetének részleteit kezdték el mesélni az adásban. Aztán, amikor a stáb kivonult a kismama házához, akkor érte őt a meglepetés: csodálatos és rendkívül hasznos dolgokkal szerelték fel az otthonát, melybe még nem költözött be ugyan, de egyértelműen ott szeretné felnevelni a gyermekét.

Az ajándékozást kamera rögzítette, a felvétel pedig bejárta a nagyvilágot. Amanda olyan nagyszerű segítségeknek örülhetett, mint például félévre szóló takarítás, három hónapos személyes ételszállítás, és rengeteg babakellék.

Ezek az emberek tényleg MINDENT megtettek, hogy gondoskodjanak erről a különleges helyzetben lévő anyukáról. De a sütőbe rejtett UTOLSÓ meglepetés volt az, ami miatt Amanda végül örömkönnyeket hullatott. „Nem kell azonnal költöznöm” – árulta el sírva a kismama, amikor megtudta, e luxus mellett még 10,000 dollár készpénz is arra vár, hogy okosan felhasználja.

Erre szokták azt mondani, hogy ha az élet becsuk előtted egy ajtót, kinyit helyette két – vagy Amanda esetében rengeteg másikat. Mert az emberek jók… és az ő jóságuknak köszönhetően most valakinek szebb és nyugodtabb lesz a karácsonya.