A férjemet hibáztattam a csekély fizetése miatt, nem tudtam, hogy a nagy részét 2 babára költötte, akiket sosem láttam – Az én történetem

A férjemmel őrülten veszekedtünk a rossz anyagi helyzetünk miatt, és amiatt, hogy mindig későn ért haza. Egy nap úgy döntöttem, hogy követem őt, és megdöbbentem, amikor láttam, hogy bemegy a testvére házába, de egy nő fogadta.

“Nem mehet ez így tovább. Azt hittem, sokkal többet keresel. Hová tűnik a pénzünk minden hónapban?” Vádoltam a férjemet, Wyattet, aki elkeseredettnek tűnt. Tudtam, hogy nem igazságos őt hibáztatni az anyagi helyzetünkért. Én sem segítettem a helyzeten. De nem értettem, mi történik.

Megdörzsölte a homlokát, és a padlót nézte. “Nem tudom, mit mondjak neked. A dolgok most drágábbak. Mindent megteszek, ami tőlem telik. Tényleg” – mondta szomorú hangon.

“Sajnálom. Tudom én is. Csak… nem értem, hogy régen hogyan tudtuk jól kibírni a hónap végéig, de most nem megy” – mentegetőztem. De valami a zsigereimben azt súgta, hogy Wyatt nem teljesen őszinte. Igen, nehéz idők jártak, és én már nem dolgoztam, de azért maradhatott volna egy kis megtakarításunk. Legalább 50 dollár. De semmi sem került a megtakarítási számlánkra. Aggódtam a jövő miatt.

Néhány hónapja felmondtam a részmunkaidős állásomban, mert krónikus egészségügyi problémám volt, ami a stresszel és a szorongással csak rosszabbodott, ezért felmondtam. Wyatt volt az egyedüli eltartó, de mint a számlák kifizetéséért felelős személy, tudtam, hogy a dolgok most rosszul állnak. Néhány hónappal ezelőtt nem voltak azok, és nem változtattunk a költekezési szokásainkon.

Wyatt biztosan rejteget valamilyen kiadást. Vagy… valami rosszabbat rejtegetett.

Wyatt és én már többször összevesztünk. Az egyik különösen a bátyja, Dawson és a felesége, Faye miatt történt. Nem akarta őket családtagnak. Kapzsik és fukarok voltak, ahogy azt nemrég bebizonyították, amikor hajléktalanná váltunk volna.

Amikor Wyatt és én összeházasodtunk, többször is késve fizettünk lakbért különböző körülmények miatt, többek között az orvosi számláim miatt. Egyetlen napra sem voltak hajlandóak befogadni minket.

“Ez nem az én problémám” – mondta Faye, amikor könyörögtem neki, mert nem volt más lehetőségünk. Szerencsére az egyik barátunk kölcsönadott nekünk annyi pénzt, hogy kibérelhettünk egy kis szobát, amíg talpra nem álltunk. Dolgoztunk, mint az őrültek, hogy visszafizessük a barátnak, és kibéreljünk egy másik lakást.

Valamikor később egy családi összejövetelen voltunk, és Wyatt nagynénjének arról beszéltem, hogy milyen nehéz lett az egészségi állapotom, és hogy lehet, hogy fel kell mondanom a munkámat. Faye a szemét forgatta, de nem szólt semmit. Figyelmen kívül hagytam, hogy megőrizzem a békét.

Még aznap este szóba kerültek a gyerekek, és én elmondtam, mennyire szeretnék családot alapítani, és hogy egész életemben arról álmodtam, hogy anya leszek. Ezúttal Faye nem maradt csendben.

“Mert itt senki sem fog kihúzni a csávából, ha nem tudod fizetni a lakbért, még egy kisbabával a karodban sem!” – gúnyolódott gyűlölködve. “Ráadásul ki akar egy mentálisan instabil anyával foglalkozni?”

A szoba csendben maradt, én pedig Wyattre néztem, hogy védekezzek. De ő nem tette. Nem sokkal később elhagytuk azt az összejövetelt. Aznap este sokat veszekedtem a férjemmel. Sőt, majdnem szakítottunk is. De végül kibékültünk, és megpróbáltunk továbblépni, kerülve Faye-t és Dawsont, amennyire csak lehetett.

Most azonban valami történt, és nem voltam benne biztos, hogy mi az.

De lehet, hogy olyasmi, amit soha nem tudnék megbocsátani.

Egyik este a férjem autója mögött vezettem. Igen, elkeseredtem, és a munkahelye előtt vártam rá. Azt mondta, hogy későn jön haza, de én láttam, hogy délután ötkor indult el, és az út gyötrelmes volt. Millió forgatókönyv futott át a fejemen. Hová megy? Mit csinál? Megcsal? Istenem, meg tudnám-e valaha is bocsátani a csalást?

Wyatt azonban befordult egy ismerős utcába, és láttam, hogy a bátyja kocsifelhajtóján parkol. Miért van itt? Megegyeztünk, hogy elkerüljük őket. Mi történt?

Kiszállt, a bejárati ajtó kinyílt, és feltárult előttem Faye, aki elmosolyodott, amikor a férjem a közelébe ért, majd a karjába zárta. Természetesen a legrosszabbra gondoltam. Tényleg megcsalt engem Faye-vel? Egy olyan nővel, aki nem tisztelt engem, és nem is szimpatizált velem. Továbbá, hol volt Dawson? Vajon Wyatt valóban elárulná a bátyját? Ennek az egésznek semmi értelme nem volt.

De nem akartam a kocsimban ülni, és halálra gondolni magam. Leparkoltam, becsaptam az ajtót, és berontottam abba a házba, készen arra, hogy tűzzel-vassal lássam el azt a két csalót. Ezúttal nem bocsátottam meg Wyattnek.

Legnagyobb megdöbbenésemre megláttam a férjemet… egy kisbabát és egy másik kisbabát Faye karjában. Mi az? Mi van? Faye-nek és Dawsonnak nem volt gyereke, amennyire én tudtam. Jó, már jó ideje nem beszéltünk velük, de ez meglepő volt.

“Mi történik itt? Minden este ide jársz? Azok a gyerekek… a tiédek, Wyatt?” Kérdeztem, a hangom halkabb volt, mint szerettem volna. Arra számítottam, hogy sikítani fogok, de a babák látványa megállította.

“Micsoda? Jenna, miről beszélsz? Hát persze, hogy nem! Ezek Faye és Dawson babái” – válaszolta, miközben közelebb jött hozzám.

“Én nem… egészen mostanáig. Hát, néhány hónapja. De meg tudom magyarázni. Csak nem tudtam, hogyan mondjam el neked” – kezdte, de Faye közelebb jött.

“Azt hiszem, meg kell magyaráznom, Wyatt – kezdte, és a legőszintébb arckifejezéssel nézett rám. Egyáltalán nem ismertem rá, pedig ugyanaz a sógornő volt, aki mindig úgy beszélt velem, mintha szemét lennék. “Nemrég születtek meg ezek a babák, és Wyatt segít a pénzzel és azzal, hogy időt tölt velük”.

“Pénzzel? Miért van szükséged pénzre? Te és Dawson mindig olyan jól megvoltatok” – mondtam, és Faye úgy tűnt, mindjárt elsírja magát.

“Így volt. Azt hittem, igen, és szörnyen viselkedtem. Mindenkivel sznob voltam. Annyira sajnálok mindent, ami bántó volt, amit mondtam neked.”

“Az igazság az, hogy Dawson valami rosszat csinált a munkahelyén” – válaszolta – “és az igazság kiderült. Jelenleg börtönben van. De még csak nem is ez a legrosszabb. Megcsalt engem a titkárnőjével, aki bizonyítékokkal bizonyította, hogy valami gyanúsat csinált”.

További részleteket árultak el a helyzetről. Úgy tűnt, hogy Dawson rengeteg pénzzel tartozott, és minden számlájukat lefoglalták.

Egyedül Faye házát nem tudták elvenni, mert az még mindig az anyja nevén volt. De elvágták a pénzüket, és mindez akkor történt, amikor Faye hét hónapos terhes volt az ikrekkel.

Vagyis a férjemet hibáztattam a szomorú pénzügyeinkért, pedig valójában két babát etetett. Abban a pillanatban fogalmam sem volt, hogy mit tegyek.

Te mit tennél? Megbocsátanál Faye-nek? Megbocsátanál a férjemnek, amiért ezt a titkot megtartotta? Vállaljam a felelősséget?

Mondd el, mit gondolsz, és oszd meg ezt a történetet a barátaiddal. Talán inspirálja őket, és feldobja a napjukat.