A hagymát mindig a fagyasztóba teszem. Ha egyszer megtudod, miért, te is így fogsz tenni!

Nagy dicséret azoknak a nőknek, akik maguk főznek, és ezzel távol tartják a családjukat a készételektől és más egészségtelen termékektől. Tudjuk, milyen fáradságos: az idő oroszlánrészét nemcsak maga a főzés, hanem a megfelelő ételek, termékek és új elkészítési módok megtalálása is elveszi.

Hogy ezt a feladatot egy kicsit megkönnyítsük, ajánlunk néhány trükköt, amelyekkel értékes időt takaríthatnak meg, és még ízletesebbé, a főzést pedig még könnyebbé tehetik.

Főzési trükkök

Ahhoz, hogy a főtt tojás héját könnyedén eltávolítsuk, adjunk a vízhez egy szelet citromot vagy fél teáskanál szódabikarbónát.

Most már nem kell a szomszédhoz szaladgálnia, hogy kölcsönkérjen egy tojást a sütéshez, amelynek hiányát a legrosszabbkor fedezte fel. Könnyen pótolható egy fél érett banánnal.

Vannak esetek, amikor néhány gerezd vagy akár egy fej fokhagyma is kell az ételhez. A hámozásuk olyan macerás! A mikrohullámú sütő megkönnyíti a feladatot: tegye bele a fokhagymát, és tartsa benne 15 másodpercig minimális fokozaton. Ezután a héja sokkal könnyebben lejön.

Mielőtt paprikát vásárolna, figyeljen arra, hogy hány rekesz van az alján. A 3 rekeszes paprikák édesebbek és tisztán fogyaszthatók, míg a 4 rekeszes paprikák keményebbek és keserűbbek, ideálisak különböző ételek készítéséhez.

A fogselyem könnyedén átvág bármilyen pékárut, beleértve a süteményt is. Ez a trükk a nyers tésztánál is beválik, például a fahéjas kifli készítésénél jól jön.

A sült krumpli sok családban gyakori vacsora. Ha az ön családja sem kivétel, próbáljon időt és növényi olajat spórolni azzal, hogy ezeket a burgonyákat sütőben főzi meg. Csak mossa meg a krumplit, vágja be, permetezze be olajjal, sóval és fűszerekkel. 40 perc a sütőben 220 fokon – kész! A vágásokba bármilyen tölteléket tehet: zsiradékot, vajat vagy olvasztott sajtszeleteket.

Hogy ne sírjon a hagyma vágás közben, előtte tegye 15 percre a fagyasztóba.