A házaspár azt hitte, hogy soha nem lehet gyerekük, de aztán egy év leforgása alatt 5 baba szülei lettek

Sarah és Andy Justice mindennél jobban vágytak rá, hogy szülők lehessenek, és amikor kiderült, hogy természetes úton nem lehet gyerekük, elkezdtek más megoldás után nézni. Először IVF-kezeléssel akartak próbálkozni, de amikor megtudták, hogy ez körülbelül 30-60 ezer dollárba kerül, és mindössze 10% esélye van annak, hogy Sarah teherbe esik, lemondtak erről a lehetőségről, és fontolóra vették az örökbefogadást.

Hamarosan találtak is egy kismamát, aki őket választotta, és kimondhatatlanul boldogok voltak. Sarah elkísérte a szülőanyát az ultrahangvizsgálatra, és ekkor érte őket az első meglepetés.

Kiderült, hogy nem egyetlen babát vihetnek majd haza, hanem hármat. Sarah később felidézte akkori gondolatait: „Ez nagyszerű! Ez minden, amit akartunk!” – mondta. Férjével együtt rendkívül szerencsésnek érezték magukat. A babák koraszülöttek voltak ugyan, de teljesen egészségesek. Joel, Hannah és Elizabeth hazatérhettek velük, és végre igazi család lehettek.

Fotó: Andy-Sarah Justice / Facebook

De a meglepetéseknek ezzel még nem volt vége. Nem sokkal azután, hogy hazavitték a hármas ikreket, kiderült, hogy Sarah is terhes. Ráadásul ő is ikreket várt. A szülők el sem hitték, hogy ilyen szerencsések lehetnek. Nem sokkal korábban még azt hitték, soha nem lehet gyerekük, és most kevesebb, mint egy év leforgása alatt öttel is megáldotta őket a sors.

Sarah azt mondta, ezután soha többé nem kételkedik a sors erejében. „Ez megtanít arra, hogy befogjam a számat” – mondta nevetve egy interjúban. Természetesen azzal is tisztában voltak, hogy rengeteg munka vár rájuk.

„Megdöbbentem, és egy kicsit nyomasztott a dolog, mert elkezdtem gondolkodni meg összeadni, és arra gondoltam, hogy ha az ikrek valóban megszületnek, 8 hónapon belül 5 kisbabánk lesz. De nagyon izgatottak voltunk, mert évek óta erről álmodtunk” – mesélte Sarah.

Fotó: Andy-Sarah Justice / Facebook

Amikor az emberek meghallják a pár történetét, egyesek megsajnálják őket, vagy azt feltételezik, hogy túl sokat vállaltak. De ők készen álltak a kihívásra, és boldogok voltak, mert minden álmuk valóra vált. „Tényleg nagyon boldogok voltunk. Hogy egy kicsit pánikba estünk-e? Természetesen. De nagyon boldogok voltunk” – mondták az újdonsült szülők.

Andy azt is elmondta, hogy hisz a sorsban, és szerinte az ikrek nem fogantak volna meg, ha az örökbefogadás nem veszi le a terhet a vállukról. „Talán minden mindennel összefügg” – mondta.

Az ikrek egészségesen születtek, és a család mindössze egy év leforgása alatt kéttagúról héttagúra bővült.

Fotó: Andy-Sarah Justice / Facebook

A szülők elismerték, hogy nem volt könnyű dolguk, nem sokat aludtak, vagy pihentek, de szerencsére egy egész közösség támogatta őket, és így nagyszerűen elboldogultak. A barátok és családtagok időbeosztást készítettek, hogy felváltva segítsenek nekik, egyházi gyülekezetük pedig rendszeresen ellátta őket meleg étellel.

A gyereknevelés ráadásul sokba is kerül. A babák 84 cumisüvegnyi tejet fogyasztottak el és 300 pelenkát használtak el hetente, de az adományoknak köszönhetően sikerült mindent beszerezniük.

„Nagyon-nagyon áldottak voltunk” – mondta Andy. Sarah pedig hozzátette: „Istennek nagyszerű humora van.”

Fotó: Andy-Sarah Justice / Facebook

A gyerekek váltak a házaspár életének középpontjává, de ők egyáltalán nem bánták. „A férjem azt mondja, hogy minden a babákról szól, minden más az életben nagyjából megállt. De annyira vágytunk erre, hogy egyszerűen imádjuk. Nem azt mondom, hogy nincs rengeteg munkánk, és nem vagyunk fáradtak, de fantasztikus. Nagyon szeretjük ezeket a gyerekeket” – mondta Sarah.

A babák azóta már nagyobbak, és a házaspár még egy gyerekkel bővítette a családot. Mindannyian hálásak azért, hogy boldog, szerető családban élhetnek, ahol mindent megoszthatnak egymással, és tanulhatnak egymástól.