A háztulajdonos kinyitja a 100 éve elrejtett padlást, de amikor alaposan körülnéz, hihetetlen dolgokat fedez fel

Mikor egy férfi házat vásárolt, nem számított arra, hogy több ezer dollárt érő, évszázados kincseket talál. A New York-i ház elrejtett padlástere és az, amit tartalmazott, megdöbbentette a férfit!

David J. Whitcomb 2020 decemberében vásárolta meg a házat ügyvédi irodája számára, de nem is tudta, hogy van benne padlás. Mikor rátalált a rejtett helyiségre nagyon meglepődött.

Miután Whitcomb barátja kicserélt egy villanykörtét, észrevette, hogy valami nem stimmel a mennyezeten. Kéznél volt egy hozzáférési panel és pár szék, amelyek lehetővé tették, hogy felmásszanak és vizsgálódni kezdjenek.

POMPÁS KERETEK

A telefonja zseblámpáját használva nem hitt a szemének, amikor bejutott a padlásra. Azt mondta: “Az első dolog, amit megláttam, egy csomó képkeret volt egymásra rakva, és ezek a keretek gyönyörűek.”

Hozzátette, hogy “századfordulósok, aranyozottak voltak, és nagyon fényesen ragyogtak”. Másnap 12 órán át vizsgálódott a tárgyak között, köztük az 1800-as évek végéről és az 1900-as évek elejéről származó üvegnegatívokkal és fényképészeti felszerelésekkel.

SUSAN B. ANTHONY UTOLSÓ FOTÓJA

A tárgy, amely a sok rejtett kincs között ellopta a show-t, Susan B. Anthony szüfrazsett-vezető bekeretezett portréja volt. Ez azért volt különleges kép, mert James Hale 1905-ben készítette, mindössze egy évvel a halála előtt.

Whitcomb elárulta, hogy különböző dokumentumokra bukkant, amelyekben Hale neve is szerepel. Bár a felfedezett fotókon szereplő személyek közül sokat nem ismernek, úgy vélik, hogy ők is a nők jogaiért küzdő mozgalom vezetői voltak.

AZ ÜVEGNEGATÍVOK

Whitcombnak sikerült találnia egy genfi fotóst, aki segített a feladatban, hogy a padlásán talált üvegnegatívokból képeket fejlesszen ki.

A férfi, aki eladta Whitcombnak az épületet, nem sokat tudott az előző tulajdonosokról. A lakásnak évtizedek óta nem is volt bérlője.

REJTÉLY MARAD

A tömböt irattárolásra és ügyvédi szállásként használták. Whitcomb úgy fogalmazott, hogy a megdöbbentő felfedezés teljes körű részletei továbbra is rejtélyek maradnak. Elmondta:

“Nem tudjuk, hogyan került oda, ahová került, és miért hagyták csak úgy ott és lezárták. Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, de egy kis rejtély jó dolog, azt hiszem”.

100 000 DOLLÁRRA BECSÜLTÉK

Whitcomb és egy helyi aukciós cég jelenleg azzal van elfoglalva, hogy megpróbálják kiüríteni az egykor rejtett padlást. A One Source Auctions tulajdonosa, Aaron Kirvan elmondta: “Olyan volt, mintha visszamentünk volna az időben, amikor megtaláltuk ennek a fickónak a száz vagy még több évvel ezelőtti műtermét.”

Úgy vélik, nagy lesz az érdeklődés a tárgyak iránt. Bár Kirvan szerint nehéz megbecsülni, hogy mennyiért fog elkelni a gyűjtemény, kijelentette, hogy akár 100 ezer dollárt is hozhat.