A hétgyerekes egyedülálló édesapa 10 ezer dollárt kapott ajándékba a titkos Télapótól

A téli ünnepi időszak nehéz lehet a nagyobb családok és különösen az egyedülálló szülők számára. Dakota Nelson három állásban dolgozik, hogy el tudja tartani hét, 1 és 16 éves közötti gyerekét, miután a felesége 2018-ban váratlanul elhunyt. A 38 éves Reamre a férje talált rá összeesve 2018. július 11-én, miután a nő váratlanul szívrohamot kapott.

„A garázsban dolgoztunk és szórakoztunk, kimentem egy rövid időre, és amikor visszamentem, gyakorlatilag holtan feküdt a földön” – emlékezett vissza a férfi. „Elképzelhetetlen, hogy a gyerekeinknek látniuk kellett ezt” – tette hozzá.

Az orvosok elmondása szerint Ream agya több mint 20 percig nem kapott oxigént, és bár mindent megtettek érte, nem tudták megmenteni. A nő körülbelül három hónapig feküdt kómában, mielőtt 2018 szeptemberében elhunyt.

A hétgyerekes egyedülálló édesapa 10 ezer dollárt kapott ajándékba a titkos Télapótól
Dakota és Ream Nelson

Néhány nappal azután, hogy Ream összeesett, és kómába került, létrehoztak egy GoFundMe oldalt a család részére, ahol „kedves, erős, jó humorú” személyként jellemezték a családanyát, aki rengeteg szeretetet adott másoknak. Ream röplabdaedző volt, Nelson pedig részmunkaidőben szemináriumi és vasárnapi iskolai tanár volt az egyházközségükben.

A család abban az évben elképzelhetetlen nehézségekkel küzdött az ünnepek alatt, de egy idegen önzetlen gesztusa végül mégis megteremtette a karácsonyi hangulatot. Az ismeretlen összesen 10 ezer dollárt ajándékozott a családnak.

A nagylelkű ajándékot az East Idaho News csapata adta át a családapának, és sikerült őt alaposan meglepniük.

A hétgyerekes egyedülálló édesapa 10 ezer dollárt kapott ajándékba a titkos Télapótól
Dakota 7 gyerekével

„A titkos Télapó azt kérte, vigyünk neki két 1000 dolláros ajándékkártyát két különböző boltba, és egy 8000 dolláros csekket” – magyarázta a televízió munkatársa, Nate Eaton. Nelson sírva fakadt, amikor átadták neki az ajándékot, mert egyszerre vett erőt rajta a gyász és az öröm.

A férfi írt egy levelet a titkos Télapónak, és engedélyt adott a tévécsatornának, hogy nyilvánosságra hozzák azt.

„Nehéz megírni ezt a levelet, mert nem találok szavakat. Nem tudom kellőképpen kifejezni, mennyire hálásak vagyunk ezért a kedvességért. Miközben átadták nekem az ajándékot, a gyerekeimre néztem – akik örökké úgy fognak emlékezni erre az eseményre, mint a legjobb dologra, amit ebben a nehéz időszakban átéltünk. Köszönöm, hogy példát mutattál a családomnak arról, hogy kell odafigyelni mások szükségleteire” – írta.

Elsírta magát a férfi, amikor meglepték

„Az életben mindenki szembesül valamilyen nehézséggel, ami kimeríti a lelkét, de nem tudtam, mennyire boldog lehet az ember még akkor is, ha kialszik a fény, és sötétség veszi körül. Köszönöm, hogy te voltál a fény” – tette hozzá Nelson.

A férfi azt is hozzátette, hogy jó hasznát veszik az ajándékba kapott pénznek. A családnak korábban nem volt pénze rá, hogy elég nagy autót vásárolhasson ahhoz, hogy mindannyian elférjenek benne, ezért általában két régebbi autóval járnak, az egyiket Nelson, a másikat pedig 16 éves fia vezette.

A két legidősebb gyerek közül az egyik azt mondta: „Valószínűleg ez lesz a valaha volt legjobb karácsonyom.” Egy másik pedig hozzátette: „El sem tudom mondani, mennyire hálás a családom.”