A kukás férfi örökbe fogadta a szemetesben hagyott vak babát, 23 évvel később a fiú egy millió dolláros cég tulajdonosa

Éppen amikor Bob megköszöni a sorsnak, hogy ilyen csodálatos feleséggel és két imádnivaló gyerekkel ajándékozta meg, a sors fájdalmas csapást mér rá. A 41 éves férfi, aki kilenc évig volt házas feleségével, Sarah-val, végül egyedül nevelte ikerlányaikat, Karát és Christie-t.

Sarah kitálalt egy másik férfival folytatott hosszú távú viszonyáról, és Bobra hagyta gyermekeit, hogy egyedül gondoskodjon róluk. De ez még nem volt minden…

“Egy másik férfi az apjuk? Hogy tehetted ezt velem, Sarah? Mondd el az igazat….” Bob vitatkozott, és Sarah válasza összetörte őt.

Elismerte, hogy Kara és Christie nem Sarah nem az ő gyermekei. Egy másik férfitól születtek, akivel két évvel azután, hogy Bobhoz ment feleségül, viszonya volt.

Amikor Bob megkérdezte tőle, miért csalta meg, azt mondta: “Mert te a kukákból élsz, és én szégyellem, hogy a férjem vagy. Gazdag életet akarok, amit te nem engedhetsz meg magadnak”.

Bob összetört. Azt hitte, tökéletes életet élt Sarah-val, de kilenc hosszú évébe telt, mire rájött, hogy a felesége, akit imádott és szeretett, nem elégedett vele. Bob nem tudta többé ugyanúgy látni a lányait, ugyanakkor tudta, hogy nem tudna nélkülük élni.

“Magaddal viszed a gyerekeket?” – kérdezte Sarah-tól aznap, amikor elváltak.

“Miért vinném magammal a gyerekeket, ha valaki máshoz megyek feleségül? Felnevelheted őket, ha akarod, hiszen a biológiai apjuk évekkel ezelőtt meghalt” – mondta habozás nélkül. Aztán elment, és Bob soha többé nem látta őt.

Bob nem tudta feldolgozni az igazságot, hogy a felesége elment, de összeszedte magát, hogy felnevelje a lányait. Úgy érezte, hogy a sors ezt akarja tőle.

Minden nehézség ellenére azért küzdött, hogy a lányai boldogok legyenek. Úgy gondolta, hogy ők az ő világa, nem gondolta, hogy hamarosan új taggal bővül a családjuk.

Egy nap Bob egy elhagyott kisfiút talált sírva az egyik kuka mellett, ahonnan szemetet szedett. “Egy kisbaba?” – kiáltott fel, és odament a kicsihez.

Körülnézett, és látta, hogy senki sincs ott. Lehajolt és megnézte a babahordozót, és talált egy cetlit, amin ez állt: “Aki megtalálja ezt a vak csecsemőt, kérem, vigyázzon rá.”

Bob megdöbbent. “Hogy tehette ezt valaki egy csecsemővel?” Felemelte a csecsemőt, és bölcsőbe tette. A baba tovább sírt, és gyöngéd kezecskéit rángatta, hogy érezze, ki tartja a kezében. Rúgkapált és sírt.

Bob megnyugtatta a gyermeket, és hazavitte, hogy megetesse meleg tejjel, mielőtt hívta volna a gyermekvédelmiseket. “A kukánál találtam rá” – mondta a hatóságoknak.

Később a kisfiút kórházba vitték, és megerősítették a vakságát. Bob szíve megesett a magatehetetlen kisgyermeken, és úgy döntött, örökbe fogadja. “Ha két lányt fel tudok nevelni egyedül, akkor biztosan fel tudom nevelni őt is” – gondolta.

Hat hónappal később Bob törvényesen örökbe fogadta a kisbabát, és hazavitte. “Ők az új kistestvéreid, Sam… Mit szóltok hozzá?!” – mutatta be a babát a lányainak.

Bob kezdetben szkeptikus volt a kihívásokkal kapcsolatban, amelyekkel szembe kell néznie. Tudta, hogy Samnek különleges gondoskodásra és figyelemre lesz szüksége a vaksága miatt, ezért mindent megtett, hogy Sam érezhesse, hogy szeretik.

Hét év telt el, amikor Bob felfedezte, hogy a fiúnak különleges érdeklődése van.

“….Aztán a hercegnő megszökött a toronyból….” Bob esti mesét olvasott a kuncogó Samnek, aki a képzeletét használva elképzelte a hatalmas toronyban rekedt gyönyörű hercegnőt és a jóképű herceget, aki titokban minden este találkozik vele. Sam imádta hallgatni az ilyen esti meséket, és soha nem aludt el anélkül.

A hetedik születésnapján Bob megajándékozta Samet egy könyvvel. “Mi ez, apa?” kérdezte Sam. “Olyan furcsa érzés megérinteni.”

“Ez egy Braille-írásos könyv. Meg kell tapintanod a kiemelkedő pontokat, és lassan követned kell őket az ujjaiddal. Segítenek majd olvasni és tanulni” – válaszolta Bob, aki a következő hetekben türelmesen megtanította Samet a könyv használatára.

Bob kéthavonta vett Samnek néhány Braille-könyvet. Ezek drágák voltak, ezért Bob több kiadást is lefaragott, hogy megengedhesse magának ezeket a fiának.

Húsz év telt el, és Sam ekkor már folyékonyan tudott írni és olvasni. Elhatározta, hogy segíteni fog a vak embereken, és egy kis kiadót alapított. Bob segített neki az induláshoz szükséges alapvető felszerelésekkel, a lányai esküvőjére félretett pénzéből.

Idővel Sam üzlete kezdett felpörögni. Az újdonsült siker azt jelentette, hogy változtatni tudott családja életkörülményein, és még mindig képes volt a társadalom szolgálatában állni.

Három év múlva Sam egy hatalmas kiadó tulajdonosa volt, amely kifejezetten a vak embereknek segített írni és olvasni. Üzlete milliós forgalmat hozott neki. Az első millióból egy hatalmas házat vásárolt, és örökbefogadó apjához és nővéreihez költözött.

Annak ellenére, hogy nem Bob biológiai fia volt, Sam minden lehetséges módon büszkévé tette őt. Tudta, hogy örökbe fogadták, és gyakran mondta interjúk során: “A szülők nem azok, akik megszültek minket, hanem azok, akik felnevelnek. A saját szüleim nem akartak engem. Teherként tekintettek engem. Köszönöm a sorsnak, hogy segített megtalálni egy szerető apát, aki segített abban, hogy az ő szemével lássam a világot. Bob az apám, és mindig is az lesz. Büszke vagyok arra, hogy a fia lehetek!”

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A kedvesség megváltoztathatja valaki életét olyanná, amit igazán megérdemel. Amikor Bob talált egy elhagyott, vak kisbabát a kuka mellett, hazavitte és örökbe fogadta, annak ellenére, hogy egyedülálló apaként nehézségei voltak. Bob kedvessége lehetővé tette, hogy a fiúnak fényes és termékeny jövője legyen.
  • A szülők nem feltétlenül azok, akik gyermeket szülnek, hanem azok, akik extra mérföldet tesznek meg azért, hogy felneveljék őket. Sam tudta, hogy ő Bob örökbefogadott fia, de ezt soha nem bánta meg. Büszke volt az apjára, és megköszönte a sorsának, hogy segített neki szerető családot találni, miután a saját szülei elhagyták.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.