A legjobb természetes szerek, ha fáj a térdízületünk

A testünkben sok ízület található. Az egyik legnagyobb ízület nem más, mint a térd ízülete, amely biztosítja számunkra a rugalmas mozgást. Egy nagyon sérülékeny testrészről van szó, nagy nyomás és súly nehezedik rá. Például amikor sétálunk, akkor akár a testünk másfélszeresét kell cipelnie.

Guggoláskor pedig körülbelül a testünk nyolcszorosa nehezedik a térd ízületeire. Ezért sem mindegy, hogy egyes betegségeknél milyen terhelés is éri az ízületeket, azaz milyen mozgásformákat végzünk.

Amikor az ízület megbetegszik, akkor nemcsak fájdalmat tapasztalhatunk meg, hanem az ízületek duzzanata és merevsége is megkeserítheti az életünket.

Enyhe és közepesen súlyos fájdalom esetén akár otthoni praktikákkal is próbálkozhatunk, hiszen sok esetben ezek a módszerek is kellő enyhülést hozhatnak. Ezek az otthoni természetes gyógymódok nagyon sokat segíthetnek a gyulladás csökkentésében és a fájdalom enyhítésében. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az olajos masszázs nagyon sokat enyhíthet a térdízületi panaszainkon. Masszázs hatására ugyanis fokozódik a vérkeringés, ami segíti az ízületek kenését, és ezzel a módszerrel megnöveljük az ízületekben az erőt és azok mobilitását is. A rendszeresen végzett olajos masszázs csökkenti a duzzanatot, a fájdalmat, de még a gyulladást is.

A gyömbér minden formája – gyömbérkivonat, gyömbérpor és gyömbérolaj – is nagyon hasznos lehet, amennyiben a térdízületeinkkel vannak problémák. A gyömbér ugyanis gazdag forrása a gingerol nevű vegyületnek, amely kiemelkedő gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem nagyon hatékonyan csökkenti az ízületben keletkezett duzzanatot, és az ízületi merevséget is csillapítani tudja. Hogyan használjuk? Készíthetünk a gyömbérből teát, amelyet naponta két alkalommal is fogyaszthatunk, illetve a gyömbérporból és vízből készíthetünk egy pasztát, amelyet a fájdalmas testrészre simíthatunk.

A görögszéna is nagyon hatékony lehet, amennyiben ízületi gyulladásban szenvedünk. Este áztassuk be a görögszénamagokat, másnap szűrjük le, melegítsük meg a teát és már fogyaszthatjuk is.