A mosószappan egyedülálló tulajdonságai: 11 szokatlan alkalmazási titok

1) Ha hosszú és dús hajat szeretne, vagy meg akar szabadulni a korpától, nincs jobb orvosság, mint a mosószappan. Először samponozza be a haját, majd mossa meg szappannal. Ezután öblítse le néhány csepp ecettel és vízzel. Ez a módszer alkalmasabb a zsíros hajra.

2) A gyantázás utáni érzékeny bőr irritációjának elkerülése érdekében az egész területet habosítsa be ezzel a szappannal.

3) Hetente kétszer mosószappannal moss arcot, hogy megfiatalítsa a bőrét. Utána mindenképpen kenje be az arcát egy normál babakrémmel. Az ilyen mosások hatása lenyűgöző.

4) Tanácsok a szauna szerelmeseinek. A gőzkamrában mosószappanos oldattal átitatott nyírfa seprűvel való mosakodás megtisztítja a bőrt.

5) A háztartási szappan megmenti az orrfolyástól, ha az első tüneteknél elkezdi a kezelést. Készítsen szappanoldatot, mártogasson bele egy vattapamacsot, és kezelje az arcüregeit.

6) Ez kiváló gyógymód a lábgombásodásra. Az érintett területet mosószappannal és kefével mossa le, majd jóddal kezelje a bőrt.

7) Ajánlott a fogkefét mosószappanos oldattal kezelni, és egy éjszakán át rajta hagyni. Ezzel a módszerrel fertőtleníti.

8) Duzzanat és véraláfutás esetén hígítsa fel ezt a mososzappant vízben, és dörzsölje be vele a bőrét. Az eljárást naponta többször is végezze el.

9) Megszabadulni a kelésektől. Keverje össze a reszelt hagymát, a mosószappant és a cukrot 1:1 arányban. A kenőcsöt lefekvés előtt vigye fel a tályogra, és kösse be.

10) Repedezett sarkakra készítsen fürdőt 2 liter forró vízből, 1 teáskanál szódabikarbónából és 1 evőkanál reszelt mosószappanból.

11) Ha leég a napon, kenjen egy kis szappant és vizet az érintett területre, és hagyja megszáradni. Ez segít elkerülni a bőr esetleges kipirosodását és hólyagokat.