A nő 50 év után találkozhatott az édesapjával: „Volt egy űr az életemben”

Nancy Galloway 2019-ben vásárolt egy DNS-tesztkészletet, abban a reményben, hogy többet megtudhat a családjáról, és esetleg a biológiai apját is megismerheti. A Kentucky állambeli Louisville-ben élő hatgyerekes anyuka (három biológiai és három mostohagyerek anyja) végre megtalálta az édesapját, akivel korábban soha nem találkozott, sőt, sokáig semmit nem tudott róla.

A 79 éves Alan Freedman Ausztráliában él, és korábban fogalma sem volt róla, hogy van egy lánya az Egyesült Államokban.

„Olyan volt, mintha bomba robbant volna, amikor először megtudtam, hogy van egy lányom, aki 50 éve kint van a nagyvilágban anélkül, hogy én tudtam volna róla” – mondta Freedman. Galloway pedig hozzátette: „Miközben felnőttem, soha nem éreztem, hogy hiányozna az apám, de utólag visszagondolva, 50 éven át volt egy űr az életemben.”

A nő 50 év után találkozhatott az édesapjával: „Volt egy űr az életemben”
Fotó: Facebook/Nancy Galloway Phelps

Freedman akkor ismerkedett meg Galloway anyjával, Rosalind Mudd-dal, amikor egy alkalommal Louisville-be utazott, ahol egy esetleges vállalkozás indításához gyűjtött adatokat. Mielőtt elutazott volna, néhány hétig együtt voltak a nővel, de nem tudott róla, hogy Mudd teherbe esett. Nancy édesanyja 26 éven át titkolta mindenki előtt lánya apjának kilétét.

„Az évek során, ha az emberek az etnikai származásomról kérdeztek, vagy ha a gyerekeimnek családfát kellett készíteni az iskolába, nem tudtam mit mondani. 12 éves koromban megtaláltam a születési anyakönyvi kivonatomat, és az „apa” rubrika üresen állt. Sosem volt információm arról, hogy apai ágról honnan jöttem. Ez egy üres folt volt, és egyszerűen nem volt, mit továbbadnom a gyerekeimnek” – magyarázta Galloway.

Nancy 26 éves korában hallott először az édesapjáról, és ezután mindent megtett annak érdekében, hogy megtalálja őt. Édesanyja nagyon beteg volt, és nem sokkal a halála előtt elárulta a lányának az apja nevét.

A nő 50 év után találkozhatott az édesapjával: „Volt egy űr az életemben”
Fotó: Facebook/Nancy Galloway Phelps

„Annyira megdöbbentett, amit mondott, hogy eszembe sem jutott konkrétumokra rákérdezni, például arra, hogy írják az apám nevét” – magyarázta Nancy. „Mire rájöttem, hogy szükségem van erre az információra, már késő volt – anyám meghalt egy nappal azután, hogy elmondta nekem az igazat.”

Éppen ezért még hosszú évtizedekbe telt, mire Galloway megtalálta az apját, de most, hogy egymásra találtak, nagyon szoros kötelék alakult ki köztük. Minden nap beszélnek, amikor csak tehetik, meglátogatják egymást, és a családjaik rendkívül közel állnak egymáshoz.

Galloway azt mondja, az apja „a legkedvesebb ember a világon”, és annak is nagyon örül, hogy van két öccse Ausztráliában, akiknek már szintén saját családjuk van. Ezen kívül vannak nagyszülei, dédnagyszülei, nagybátyjai és nagynénjei, akiknek korábban a létezéséről sem tudott.

A nő 50 év után találkozhatott az édesapjával: „Volt egy űr az életemben”
Fotó: Facebook/Nancy Galloway Phelps

„Áldott voltam, hogy Louisville-ben nőhettem fel egy csodálatos, nagy és szerető családban. Most van két öcsém Sidney-ben, és vannak unokaöcséim meg unokahúgaim is. A legjobb az egészben az, hogy a saját gyerekeim most már kitölthetik a családfájukat, és sokkal több rokonunk van, mint azt valaha is el tudtuk volna képzelni” – magyarázta a nő.

„Nancy hatalmas ajándék. Mindenkinek elmondom, hogy van egy lányom, aki csak meghallgatja, és egyetlen percet sem akarok elvesztegetni, amit a megismerésével tölthetek” – magyarázta Freedman.

Nancy Galloway 3 évvel ezelőtt ismerte meg az édesapját, és hihetetlenül hálás érte, hogy ez megtörténhetett. „Mindkét oldalon van egy csodálatos, szerető családom, és eltölt a teljesség érzése, ami leírhatatlan” – mondta Galloway.