A nő, aki otthagyta ott a munkahelyét, hogy engedelmeskedjen a férjének, azt mondja, a férfi zsebpénzt ad neki

Egy nő, aki feladta a karrierjét, hogy „engedelmeskedjen” a férjének, elárulta, hogy a férfi zsebpénzt ad neki – és nem is lehetne boldogabb ellentmondásos életmódjával.

Alena egyike a sok nőnek, akik feladták karrierjüket, hogy hagyományos háziasszony legyen – a nők egyre növekvő közössége, akik visszalépnek az időben, és „alávetik magukat férjüknek”, főzéssel, takarítással és otthon maradással töltik napjaikat – néhányan még hagyományos 1950-es évekbeli ruhákat is viselnek.

Bár ez az életstílus biztosan nem mindenkinek való, Alena 2020-ban megjelent az ITV This Morning című műsorában, hogy elmagyarázza, miért pont a tradicionális feleség az, amire ő is vágyott az életben.

Annak ellenére, hogy eredetileg marketingmenedzserként dolgozott a szépségiparban, Alena nem érezte magát kiteljesedettnek az életében, és úgy találta, hogy akkor „virágzik” igazán, amikor otthon van.

Férje bátorításának köszönhetően – akit a munkája révén ismert meg – Alena végül beadta a felmondását a munkahelyén (amit a férje írt neki), és elismerte, hogy a másik fele „felismerte”, hogy ki kell lépnie a munkahelye „természetellenes környezetéből”.

Alena élete mostantól a férje „engedelmeskedése” körül forog, amit a műsorvezetőknek, Holly Willoughby-nak és Phillip Schofieldnek is bevallott: „Én [azt mondtam az esküvői fogadalmamban, hogy engedelmeskedjek]… nos, vannak bizonyos dolgok, amikben nem engedelmeskedem, mint minden házasságban, de mivel ő a kenyérkereső, az az ő feladata, hogy gondoskodjon a családunkról – ez majdnem olyan, mint egy üzlet!”.

Majd hozzátette: „Ő felügyeli a főbb pénzügyeket, így ha nyilvánvalóan új kanapékra akarok költeni, ő nemet mondhat, mivel tudja, hogy mi jön be és mi megy ki”.

Alena azt is bevallotta, hogy a férje zsebpénzt ad neki, ami lényegében „háztartási pénz”, ami nem más, mintha fizetést kapna, és aminek a fele olyan dolgokra megy el, mint az adók, a bérleti díj, a jelzáloghitelek és a biztosítások.

„A pénzt arra kapom, hogy gondoskodjak a részlegemről, ami a háztartás fogyasztási cikkeit jelenti, mint például az élelmiszer és az autó üzemanyaga” – magyarázta.

„És persze jut belőle nekem is. És ha nagyon takarékoskodom vele, ami megmarad, az az enyém”.

Alena ezután azt hangsúlyozta, hogy a tradicionális feleségnek lenni egy választás, és hogy sok más háziasszony – lealacsonyítva érzi magát, amiért úgy döntött, hogy az otthonukról és a férjükről való gondoskodásra koncentrál.

„Nagyon sok nő mondja, hogy „annyira örülök, hogy végre beszélsz erről”, mert a narratíva az, hogy mit csinálsz, és azt mondják, hogy én „csak” háziasszony vagyok.” – mondta.

„Valójában 20 munkánk van, és ez rengeteg multi-tasking, rengeteg gondoskodás más emberekről, és ezt csináljuk állandóan. Nincs szabadnap, szóval ez egy munka.”