A nő egy idegen férfit talál az otthonában, de amikor kihívja a rendőröket, azok viselkedése teljesen sokkolják őt

Mikor egy nő tudtára jutott, hogy egy vadidegen költözött be az üresen álló otthonába, és nem hajlandó távozni, úgy döntött, hogy a rendőrséghez fordul segítségért. A nő azonban állítása szerint olyan választ kapott, ami csak rontott a helyzeten.

Mindenki olyan otthonra vágyik, ahol biztonságban érezheti magát. Egyesek számára az otthon egy menedék, ahol egy hosszú és fárasztó nap után kikapcsolódhatnak és pihenhetnek. Mások számára olyan tér lehet, ami szakmai munkahelyként és személyes színtérként is szolgál.

Bár minden embereknek megvan a maga definíciója arról, hogy hogyan néz ki és milyen érzés az otthon, senki sem szeretné, ha nem érezné magát szívesen látottnak a saját házában. A mai történet egy kellemetlen esetre világít rá, amelyet egy lakástulajdonos nemrégiben tapasztalt.

DÖBBENETES FELFEDEZÉS

Danielle Cruz az Illinois állam béli Cook megyében élt férjével. A házaspárnak volt egy három hálószobás otthona a Chatham negyedben, és Cruz elmondása szerint piacra dobták, és eladni tervezték.

A chicagói nő elárulta, hogy a családja felújította a házat, mielőtt kiköltöztek és úgy döntöttek, hogy eladják, de az izgatottságuk tovaszállt, mikor valami döbbenetes dolgot tudtak meg.

Cruz az ABC 7-nek elmondta, hogy egy vállalkozó, aki éppen a chathami lakása javításain dolgozott, tájékoztatta őt arról, hogy a háza nem üres – valaki lakik benne. Elmondta:

“Őszintén azt hittük, hogy viccel, mert tudtuk, hogy a ház üres. A férjem a saját pénzéből hozta rendbe a házat”.

ÚJABB KELLEMETLEN MEGLEPETÉS

Nem sokkal később Cruz és férje rendőrök társaságában elmentek a házhoz, és megdöbbenve látták, hogy egy fiatal nő beköltözött.

A háztulajdonos elmondta, hogy remélte, hogy a rendőrség segít megoldani az ügyet, de újabb szörnyű meglepetés érte, mikor közölték vele, hogy nem tudnak semmit sem tenni az ügyben. Cruz azt is hozzátette:

“Azt mondták, sajnos nem tudják bizonyítani, hogy a nő birtokháborítást követett el. Bíróságra kell mennünk, és végig kell csinálnunk a kilakoltatási eljárást”.

AZ IDEGEN ÁLLÍTÁSA

A nő állítása szerint az interneten látta az eladó lakást, és bérleti szerződést kötött a főbérlővel, 8000 dollárt fizetett előre a beköltözésért.

Cruz tagadta, hogy valaha is találkozott volna a nővel, vagy hogy a házat bérbeadásra hirdette volna, a rendőrség szerint a nőnek volt bérleti dokumentuma, így az ügy polgári ügy, amelyet csak kilakoltatási bíróságon lehetett rendezni.

A KÉTSÉGBEESETT HÁZTULAJDONOS

A dühös háztulajdonos bevallotta, hogy sokkolta és lesújtotta az, hogy hosszadalmas bírósági eljáráson kell keresztülmennie, hogy megszabaduljon az állítólagos bérlőtől és eladhassa 175.000 dollárra becsült otthonát. Cruz elárulta:

“Egyértelműen sértettnek érzem magam. Ez a ház az enyém, szerintem ha bárki csak úgy betörhet és átveheti az irányítást, az nagyon ijesztő”.

Cruz továbbá elmondta, hogy hajlandó volt tárgyalni, de a nő nem volt hajlandó beszélni vele. A zaklatott chicagói lakos kifejtette, hogy az álma is meghiúsult, hogy eladja az ingatlant és gondoskodjon a családjáról. Elmondta:

“Tudja, próbáljuk megélni az amerikai álmot. Azt mondják legyen ingatlanod, tudja, próbáljuk eltartani a családunkat. Aztán ez történik, és ez szinte arra késztet, hogy soha többé ne akarjunk birtokolni semmit. Nem éri meg.”

A SZOMSZÉDOK REAKCIÓJA

Cruz szomszédjai is megosztották véleményüket a helyzettel kapcsolatban. Chiron Baux így kommentálta: “Undorító. Ez lopás, és ez nem helyes”. Egy másik szomszéd, Quintara Smith így fogalmazott: “Senki sem akar arra visszajönni, hogy valaki az ingatlanban lakik. Ez ijesztő. Úgy értem, ez bárkivel megtörténhet”.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ALKALOM

Bár a történet bizarr és nyugtalanító, Mo Dadkhah chicagói ingatlanügyvéd elárulta, hogy az ilyen esetek nem ritkák, és két fajta módon történhetnek meg.

Dadkhah szerint valaki betörhet egy üres ingatlanba, és készíthet egy hamis bérleti szerződést; vagy a betörő kicserélheti a zárakat, és bérbeadónak adhatja ki magát, hogy kiadja a lakást. Ezt az ABC 7-nek mondta:

“Tehát általában véve a házfoglalóknak ki kell találniuk valamilyen módot arra, hogy valamilyen lakóhelyet mutassanak fel”.

Dadkhah kifejtette, hogy miután a rendőrség a lakástulajdonosokat a kilakoltatási bíróság segítségét kérte, az eljárás hat, 12 vagy 18 hónapig is eltarthat.

Mi a véleményed a történetről? Szerint igazságtalan amit a chicagói lakástulajdonos tapasztalt? Mit tennél a helyében?