A nyolcgyerekes anyuka otthon tanítja a gyerekeit, és azt mondja, igazi csoda végignézni, ahogy felnőnek

A 39 éves Kelli és férje, a 38 éves Trey Ingram 7 lány és egy kisfiú szülei: Lael 12, Ruthie 10, Salem 9, Faith 7, Eden 5, Shepherd 4, Ever 2 éves, Olive pedig 9 hónapos. Faith-et és Edent csecsemőkként fogadták örökbe, és a nyolc testvér között nagyon szoros a kötelék.

A család egy kis farmon él Dél-Karolinában, Kelli otthon van a gyerekekkel, férje pedig ügyvédként dolgozik. A szülők nem íratták be gyerekeiket hagyományos iskolába, inkább otthon tanítják őket. Kelli számára ez már csak azért is fontos volt, hogy minél szorosabb köteléket alakíthasson ki velük, és úgy érezte, erre nem lenne képes, ha minden nap órákig távol lennének otthonról.

„Szeretem, ha én irányítom azt, amit tanulnak, szeretem, ha beszélhetek velük Istenről és a hitünkről, és ezt bele lehet építeni mindenbe, amit csinálunk” – mesélte az édesanya. „Fiatal korukban szeretném megteremteni a szilárd alapokat, hogy amikor majd érettebbek lesznek, bölcsen tudjanak haladni az életben.”

A nyolcgyerekes anyuka otthon tanítja a gyerekeit, és azt mondja, igazi csoda végignézni, ahogy felnőnek
Fotó: Kelli Ingram/Instagram

A három legkisebb gyerek egyelőre azért jár óvodába, miközben Kelli Olive babával foglalkozik, és négy idősebb gyereke tanulmányait is felügyeli. Az édesanya elmondása szerint soha egyik gyerek sem járt hagyományos iskolába, és nem is terveznek ilyesmit a jövőben. Ugyanakkor tagjai egy csoportnak, amiben több otthoni oktatást támogató család is részt vesz, így kölcsönösen segíthetik egymást. Hetente egyszer találkoznak, hogy megbeszéljék a tapasztalataikat.

„Nagy áldás számomra, hogy van egy szabadnapom, amikor nem kell tanítanom, ugyanakkor ez segítséget is nyújt néhány tantárgyban” – vallotta be az édesanya.

Az otthonuk rendben tartása és a bevásárlás jelentik a legnagyobb kihívást, de Kellinek szerencsére van segítsége. Ami a bevásárlást illeti, a család igénybe veszi egy élelmiszerkiszállító cég szolgáltatásait, a gyerekek pedig kiveszik a részüket a házimunkából.

A nyolcgyerekes anyuka otthon tanítja a gyerekeit, és azt mondja, igazi csoda végignézni, ahogy felnőnek
Fotó: Kelli Ingram/Instagram

„Van egy kis farmunk a telkünkön, és minden gyerek segít az állatok etetésében és a kertben. Nincsenek igazán kiosztott feladatok, de elvárjuk, hogy minden gyerek segítsen a mosogatásban, és rakjon rendet maga után” – magyarázta Kelli.

Havonta kétszer egy takarítócég alkalmazottjai is ellátogatnak a családhoz egy alaposabb takarításra, és Kellinek a mosáshoz is van segítsége, hiszen minden héten hatalmas adag szennyes gyűl össze. Ha közbejön valami, és az édesanyának el kell mennie otthonról, hogy elintézzen valamit, egy bébiszitter vigyáz a gyerekekre.

„Folyamatosan vannak szükségletek, amelyeket ki kell elégíteni, de a nehéz pillanatokban is nagyon elégedett vagyok a munkámmal anyaként” – mondja Kelli, aki szerint a nagy családban az a legjobb, hogy a testvérek mind segítik egymást, ugyanakkor szülőkként ők is sokat tanultak az évek során.

„Tanulsz a hibáidból és a sikereidből, és jobb szülővé válsz! Remélem, a történetem rávilágít arra, hogy a gyerekek áldások, nem pedig terhek.”

Kelli és Trey az egyetem utolsó évét megelőző nyáron ellátogattak Romániába, ahol állami kórházakban dolgoztak – olyan kisbabákra kellett vigyázniuk, akiket elhagytak. Az volt a dolguk, hogy ölbe vegyék, ringassák ezeket a babákat, és ez a tapasztalat örökre megváltoztatta az életszemléletüket, ezért is döntöttek úgy, hogy nevelőszülők lesznek.

„Ez volt a legszörnyűbb dolog, amit valaha láttam vagy tapasztaltam. De amellett, hogy rávett minket, hogy foglalkozni kezdjünk a nevelőszülőség és az örökbefogadás gondolatával, Trey és én ezen az úton szerettünk egymásba, és egy hónappal később eljegyeztük egymást” – idézte fel Kelli.

A nyolcgyerekes anyuka otthon tanítja a gyerekeit, és azt mondja, igazi csoda végignézni, ahogy felnőnek
Fotó: Kelli Ingram/Instagram

2014-ben, első három gyerekük születése után, elkezdtek nevelőszülőkként gyerekeket befogadni az otthonukba. Faith újszülöttként érkezett hozzájuk, és bár eredetileg csak addig kellett volna náluk maradnia, amíg az édesanyja készen áll rá, hogy magához vegye, a nő végül megkérte a házaspárt, hogy fogadják örökbe a kislányát.

Eden szintén csecsemőként került a családhoz, és hamarosan őt is örökbe fogadták.

Trey, aki ügyvédként elsősorban ingatlannal kapcsolatos ügyekkel foglalkozik, elkezdett más családoknak is segíteni az örökbefogadási ügyek intézésében. „Még bizonyos törvények megírásában és megváltoztatásában is részt vett az államunkban, hogy segítse a nevelőszülőknél lévő gyerekeket” – mesélte Kelli.

A nyolcgyerekes anyuka otthon tanítja a gyerekeit, és azt mondja, igazi csoda végignézni, ahogy felnőnek
Fotó: Kelli Ingram/Instagram

A család életében ugyanakkor a hit is nagyon fontos szerepet játszik. „Minden gyerekünket keresztény környezetben neveljük, ahol Jézus szeretetére és kegyelmére tanítjuk őket, abban reménykedünk, és azért imádkozunk, hogy ha felnőnek, az Ő akarata szerint éljenek” – magyarázta Kelli, aki mindenekelőtt Istenre támaszkodik.

„Szükségem van Rá, hogy megtartson engem, energiát, türelmet és kegyelmet adjon, amikor elrontok valamit. Nagyon irgalmas volt hozzám, hogy több gyereket adott nekem, mint amit valaha el tudtam volna képzelni” – mondta a nyolcgyerekes édesanya, aki szerint az anyaság a legnagyobb áldás az életben.

Forrás