A pantomimes észrevette a babát és nehéz hátizsákot cipelő anyát, és megleckéztette a nő „lusta” férjét

Egy pantomimes nyilvánosan megszégyenítette a férfit, aki úgy tűnik, nem volt hajlandó segíteni a feleségének – a nő a karjában tartotta kisbabájukat, és közben egy hátizsákot is cipelt, a férje pedig nyugodtan sétált mögötte. A pantomimes azonban megállította a családot, és átadta a hátizsákot a férfinak.

A jelenet a floridai SeaWorld egyik nyitott akváriuma mellett játszódott le és egy Ernest Palomo nevű férfi örökítette meg azt. A 2022. április 28-án közzétett mindössze 24 másodperces TikTok videó villámgyorsan elterjedt.

A videóban Michelle Tzenevrakis, férje, Nick Tzenevrakis és kisbabájuk, Kalliope Tzenevrakis láthatók, valamint egy anonim pantomimes, aki produkciója részévé tette a kialakult jelenetet, és bár az egész helyzet alapvetően vicces, egyúttal komoly kritika is rejlik mögötte.

A pantomimes megállította a mellette elhaladó háromtagú családot, és mutogatással megkérdezte Michelle-t, vajon együtt vannak-e azzal a férfival, aki mögötte sétál, és láthatóan nem segít neki.

Miután a nő megerősítette, hogy a férfi a párja, a pantomimes levette a válláról a hátizsákot, és Nick kezébe nyomta azt, közben tréfásan szidalmazta őt, amiért nem segített a feleségének.

A komikus szóváltás azzal ért véget, hogy a pantomimes megveregette a nő hátát, és jelezte neki, hogy hívja fel, miközben a család elsétált.

A közönség nevetett a lejátszódó jeleneten, és megtapsolták a pantomimest, aki felhívta a figyelmet egy általános problémára – arra, hogy az apák és a férjek nem segítenek eleget otthon. Amikor pedig a videó elterjedt a közösségi médiában számtalan hozzászólás érkezett, amiben az apa lustaságát kritizálták.

„Folyamatosan ezt látom az életemben. Egyértelműen a nők végzik a munka nagy részét, a férfiak pedig csak pihennek” – írta az egyik felhasználó. De mások is egy jelentősebb társadalmi probléma megnyilvánulásának látták az eredetileg komikus jelenetet.

Ugyanakkor több hozzászóló is dicsérte a pantomimes lovagias gesztusát.

Mások megjegyezték, mennyire szomorú, hogy a férfit látszólag dühítik a történtek, valószínűleg azért, mert nyilvánosan megszégyenítették őt. De akadtak olyanok is, akik megvédték a férfit, mondván, egyetlen rövid videó alapján nem lehet megítélni senki életét, és fogalmunk sem lehet róla, milyen okok állhatnak a háttérben.

@fiestascondjnova I was on vacation at SeaWorld in Orlando Florida and this happened. #FYP ♬ original sound

A videó, közel 13 millió megtekintést és több mint 24 ezer kommentet gyűjtött össze a TikTokon, de az érintettek sokáig nem is tudtak a létezéséről. Michelle és Nick csak akkor látta a videót, amikor egy barátjuk felhívta rá a figyelmüket. A házaspár ezután tisztázta, mi is történt azokban a pillanatokban.

„Az a pantomimes teljesen váratlanul csapott le rám. Abban a pillanatban nagyon kába voltam, mert borzalmasan éhes voltam, és fájt a lábam. De azt gondoltam, hogy elég vicces volt” – ismerte be a férfi egy interjúban.

Michelle szintén megvédte a férjét, és hangsúlyozta, hogy az emberek csak egyetlen rövid mozzanatot láttak a családjuk életéből.

„Nick a legnagyszerűbb apa, és szeretném, ha ezt tudnák az emberek. Nagyon sokat tesz értünk. Egyszerűen fantasztikus minden szempontból” – mondta.