A pár 6 éve akart gyereket, de amikor a nő teherbe esett, a férfi azonnal elmenekült

Hat évnyi próbálkozás után egy nő végre teherbe esett. Izgatottan közölte a hírt a barátjával a 30. születésnapján, de a férfi váratlan reakciója után szóhoz sem jutott.

A 26 éves nő megosztotta, hogy tíz évvel ezelőtt kezdett el randizni a barátjával, és mindketten nagyon várták már, hogy babájuk legyen.

Miután elolvasták Reddit-posztját, az internet összefogott a férfi ellen. A kommentekben gyanújuknak adtak hangot, a nő pedig egy hónappal később frissítette őket, és elárulta, mi történt, miután szembesítette a férfit.

OP (Eredeti Posztoló) néhány napig rosszul érezte magát, de el volt foglalva az irodájában, így nem talált időt arra, hogy felkeresse az orvosát. Végül a barátja születésnapjának reggelén meglátogatta az orvosát.

A nő a barátja születésnapi bulijára gondolva korán érkezett a rendelőbe. Miután az orvos kivizsgálta és feltett néhány kérdést, közölte vele, hogy terhes.

Mivel már hat éve próbálkozott a babával, a jó hír hallatán el volt ragadtatva. Úgy gondolta, hogy tökéletes ajándék lesz a barátjának!

Már néhány vendég megérkezett, mikor az orvosi rendelés után hazaért. Végig pásztázta a szobát, és a barátját másokkal beszélgetve találta a sarokban.

Gyorsan átsétált a szobán, és megkérdezte, hogy beszélhetnének-e négyszemközt. A férfi nem vett róla tudomást, ezért a lány megrántotta az ingujját, jelezve, hogy valami fontosat akar mondani.

OP barátja megkérte, hogy várjon öt percet, amíg befejezi a beszélgetést. De mivel OP izgatott volt, hogy elmondja neki a terhességet, nem tudott várni, és mindenki előtt bejelentette. Felidézte, mi történt ezután:

“Rendkívül dühös lett, és elkezdett kiabálni, hogy el akarom rontani a napját, és hogy a mai napnak róla kellene szólnia, nem rólam.”

A reakciójának semmi értelme nem volt OP számára. Azt várta, hogy ugyanolyan izgatott legyen, mint ő, de úgy tűnt, hogy más dolgok járnak a fejében. Szólt a vendégeknek, hogy távozzanak, és a többieknek üzent, hogy ne jöjjenek a partira.

A nő posztolta a történetét, miután a barátja kiviharzott a házból, és nem tért vissza. Amikor megbeszélte az esetet az édesanyjával, azt mondta neki, hogy várhatott volna a hírrel a születésnapja után. Közben OP posztjának elolvasása után itsnotalwaysunshine figyelmeztetett:

“Ha reakciója rossz volt. Futás! Hatalmas piros zászló.”

Egy hónappal később a nő újabb Reddit-posztot írt, hogy frissítse az internet népét. Elárulta, hogy a barátja tíz nappal az eset után hazatért.

Amikor leültette a férfit, és elbeszélgetett vele a kapcsolatukról, rájött, hogy a férfi már egy ideje kereste a módját annak, hogy véget vessen a kapcsolatuknak. Egy másik nő iránt érdeklődött, és szakítani akart.

A vallomása sokkolta OP-t, és ami még megdöbbentőbb volt, hogy a barátja kész volt bármilyen összeget kifizetni neki, ha beleegyezik a gyermekük elvetetésébe. A nő visszaemlékezett:

“Visszautasítottam. Azt mondtam neki, hogy nem érdekel, ha nem akar a gyermekem életének része lenni, de nem fogok megszabadulni a gyermekemtől.”

Miután meghallgatta a válaszát, a férfi két hetet adott neki, hogy összepakolja a holmiját, és másik lakást keressen. Szerencséjére egy munkatársa lakótársat keresett, így hozzá költözött.

Sok Redditor elárasztotta a kommentszekciót kérdésekkel. Ultra_Leopard megkérdezte OP-t, hogy a barátja fizet-e gyerektartást, amire azt válaszolta:

“Azt mondja, hogy le fog mondani a szülői jogairól, amikor a baba megszületik, és egy hatalmas idióta, így nem veszi észre, hogy még mindig fizetnie kell gyerektartást, ha egyszer minden papírmunkát összeszedek és beadom.”

OP azt is megosztotta, hogy a barátja nem akart megházasodni, mert nem hitt abban, hogy “a házasság olyasmi, amit az embereknek meg kell tenniük, hogy bizonyítsák a szerelmüket”. Elárulta, hogy a férfi megakadályozta, hogy főiskolára járjon, mert az órákra volt a házuktól.

Azt is bevallotta, hogy az eset ráébresztette arra, hogy ki kell állnia magáért, ahelyett, hogy “lábtörlő” legyen, de a felismerése nem tetszett a körülötte lévő embereknek. Elmagyarázta:

“Néhány ember az életemben azt mondta, hogy megváltoztam ahhoz az “édes, ártatlan” emberhez képest, akit azelőtt ismertek, mielőtt ez az egész hülyeség megtörtént.”

A legtöbb Redditor együtt érzett OP-val, és úgy vélte, hogy a barátja a hibás.

Elgondolkodtató kérdések:

  • Szerinted más lett volna OP barátjának reakciója, ha a buli után mesélt volna neki a terhességéről?
  • Szerinted hibás volt a barátja, amiért eltitkolta a valódi szándékait?