A pár örökbe fogad 3 4 év alatti biológiai testvért, hogy együtt nőhessenek fel

Sajnos nem minden gyermeknek adatik meg ez a biztonság. Néhányan gyermekotthonban és örökbefogadó otthonokban nőnek fel, és nem ismerik az igazi család örömeit, amelyet a sajátjuknak nevezhetnek.

Szerencsére három testvér pontosan fogja tudni ezt idén karácsonykor, akiket KC és Lena Currie fogadott örökbe a massachusettsi Sudburyből.

Tavaly november 23-án – véletlenül az örökbefogadás nemzeti napján – a 3 éves Joey, a 2 éves Logan és az 1 éves Noah, akik vér szerinti testvérek, együtt költöztek be új, örök otthonukba.

KC és Lena útja az örökbefogadó szülői létben egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor törvényesen örökbe fogadták az akkor kétéves Joey-t.

A Good Morning America szerint KC és Lena először a Children’s Friend által szponzorált rendezvényen szúrta ki Joey-t.

Örökbefogadási folyamat

“Láttunk egy képet Joey-ról, és a Children’s Friend megemlítette, [hogy] jó párosítás lenne” – magyarázta Lena. “Akkoriban 18 hónapos volt.”

Végül márciusban fogadták örökbe a kis Joey-t. De ez csak a kezdet volt.

Curryék hamarosan kaptak egy hívást a Children’s Friend-től, hogy Joey-nak van egy 6 hetes testvére, Noah, akinek szintén otthonra van szüksége.

KC és Lena nem késlekedett igent mondani, hogy aztán megtudják, hogy van egy harmadik testvér, Logan, akinek az örökbefogadása egy másik családba meghiúsult. Curryék ezt úgy vették, mint egy jelet, hogy valaki mondani akar nekik valamit.

Alig egy hónappal azután, hogy Noah-t beengedték az otthonukba, Logan is csatlakozott a testvéreihez.

“Ez volt a megérzésünk” – mondta KC a GMA-nak. “Végül igent mondtunk volna, mert nagyon fontos volt számunkra, hogy a testvérek együtt maradjanak. Amikor idősebbek lesznek, és lesznek kérdéseik, ott lesznek egymásnak, hogy egymásra támaszkodhassanak, és együtt élhetik át az utazást.”

Persze nem volt sétagalopp három 4 év alatti gyerek szüleivé válni, de KC és Lena figyelemre méltó dolgot tettek azzal, hogy felelősséget vállaltak a testvérekért.

Joey, Logan és Noah mostantól nem csak együtt fognak felnőni, de egy szerető család mérhetetlen ajándékát is élvezhetik.

“Ez az első év és az első ünnep, amikor minden állandó és igaz” – mondta Lena.

“Most már elkezdhetünk álmodozni az általános iskoláról, a sportról és a sok mókás dologról” – tette hozzá KC.

Hű, micsoda inspiráló történet! És minden bizonnyal olyan, ami könnyeket csal a szemembe.