A párkapcsolati szakértők szerint ezért lesz elegük a nőknek a férjükből

Elkerülhetetlen, hogy a szenvedély és az izgalom lassan elhalványul egy kapcsolatban. Ami pedig ezután marad, az vagy az igaz szerelem, vagy az összetört álmok halmaza és az unalom.

Sok nő érzi úgy, hogy belefáradt a házasságába, és elveszítette az érdeklődését a férjében, és a párkapcsolati szakértők szerint ennek több oka is lehet – írja a YourTango.com.

1. Elégedetlenek az életük egy másik aspektusával

Előfordulhat, hogy egy nő azért unja meg a férjét, mert valami mással elégedetlen az életében. A szomorú igazság pedig az, hogy könnyebb a férjét hibáztatnia, mint megoldani a valódi problémát – mondja Ronnie Ann Ryan párkapcsolati terapeuta, hozzátéve, hogy ő maga is beleesett ebbe a hibába.

„Miután tudatosítottam magamban, hogy olyan dolgokért hibáztatom a férjemet, amelyek nem voltak olyan jelentősek, mint amilyennek én beállítottam őket, időt szakítottam arra, hogy magamba nézzek, és a valódi problémával foglalkozzak. Elképesztő, mennyivel jobban kijöttünk egymással, miután levettem róla a méltatlan nyomás terhét” – magyarázta.

2. A nő fejlődött, a férfi azonban nem

Bár minden kapcsolat egyedi, vannak bizonyos általánosan előforduló tényezők, és ezek közül az egyik, hogy miközben az eredeti vonzalom elhalványul, az egyik fél tovább fejlődik, a másik azonban nem, így az értékeik már nem feltétlenül ugyanazok.

3. A házasságból hiányzik a változatosság és az új élmények

Egyes nők a házasság egyhangúsága miatt unnak rá a férjükre. Bár az állandóság minden kapcsolatban fontos lehet, a változatosságra ugyanolyan nagy szükségünk van. A dolgok megváltoztatása és a változatosság megteremtése a házasságban életben tarthatja azt a bizonyos szikrát a kapcsolatban.

4. A házasságból hiányzik a spontaneitás

A következetesség fontos az egészséges kapcsolathoz, de a túlzott kiszámíthatóság apátiához vezethet. Ez magában foglalhatja az ismétlődő mintákat, például a rendszeres randi estéket ugyanabban az étteremben, az ismétlődő, ugyanolyan nyaralásokat, és ehhez hasonló dolgokat.

Még ha a felek több dolgot csinálnak is együtt, de az életükből teljességgel hiányzik a változatosság és a spontaneitás, az érdeklődésük lassan elhal, eltávolodnak egymástól, és ráunnak a másikra.

5. A házasságból hiányzik az izgalom

A hosszú távú kapcsolatok fenntartása rengeteg időt, energiát és erőfeszítést igényel. Bár sok kapcsolat nagy izgalommal és lelkesedéssel indul, a házasságok idővel nagyon könnyen beleragadnak egy kiszámítható rutinba, és a mindennapi kötelezettségek elszívhatják az időt és az energiát a romantikától, és kevés teret hagynak a szórakozásra.

Az emberek gyakran azért házasodnak össze, mert szerelmesek lesznek, és meg akarják osztani az életüket valakivel. A biztonság és a kényelem nagyon sokat jelentenek egy kapcsolatban, de ugyanakkor izgalomra is vágyunk.

A kutatások szerint az, hogy új dolgokat próbálunk ki a partnerünkkel, és az új, közös élményekre összpontosítunk, életben tarthatják a romantikát a párkapcsolatban, és a házaspároknak aktívan fel kell venniük a küzdelmet az unalommal.

6. Segítségre van szükségük, hogy a kapcsolatukban újra fellángoljon a szenvedély

Előfordulhat, hogy a nők azért unatkoznak, mert a férjük nem akar új kalandokat, miközben ők új élményekre vágynak. Ebben az esetben szükségük lehet egy tanácsadó segítségére, hogy jobban megértsék egymás igényeit. Forrás